News

Sondaj. 80% dintre români cred că România merge într-o direcție greșită. Ce notă a primit Guvernul

29.03.2021 | 22:49
ADVERTISEMENT

Un sondaj Avangarde indică lipsa totală de încredere a românilor în Guvern și în aparatele statului. 80% dintre participanții la studiu cred că România merge într-o direcție greșită. Sondajul a prezentat cifre interesante privind pandemia, încredere în vaccinuri sau în Ministrul Sănătății.

În cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” de la Antena 3 a fost afișat sondajul făcut între 15 și 26 martie 2021.

ADVERTISEMENT

80% dintre cei intervievați declară că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită când vine vorba de gestionarea  pandemiei de COVID-19 și a campaniei naționale de vaccinare.

Sondaj. Ce notă a primit Guvernul. 80% cred că România merge într-o direcție greșită

63% dintre respondenți nu au acordat note de trecere Guvernului României pentru modul în care a gestionat până în acest moment situația creată de pandemia de Covid-19, potrivit Antena3.

ADVERTISEMENT

Lipsă uriașă de încredere și în ministrul Sănătăţii. 63% dintre respondenți au declarat că actualul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical din România.

53% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea Ministerului Sănătății în acest an

Doar un sfert dintre oameni spun că viața ar putea reveni la normal în a doua parte a anului 2022, în timp ce 21% cred că acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată.

ADVERTISEMENT

Referitor la importanța şi necesitatea vaccinării împotriva SARS-CoV-2 (Covid 19), 48% dintre respondenți consideră că vaccinul este necesar şi important, în timp ce 32% susțin că imunizarea nu este necesară, potrivit sursei citate.

Sondaj. În ce vaccin au încredere românii?

24% dintre respondenți spun că au încredere în Pfizer, 6% în Moderna, 3% în serul de la AstraZeneca, în timp ce 33% susțin că nu au încredere în niciunul.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat în perioada 15.03.2021-26.03.2021 pe un eșantion de 930 de subiecți  prin telefon.

ADVERTISEMENT