News

Jumătate dintre angajații români speră la măriri salariale. 60% spun că nivelul de stres a crescut. Sondaj

Conform unui sondaj realizat în debutul anului 2022, jumătate dintre angajații din România speră la măriri salariale. Și mai mulți, circa 60%, afirmă că nivelul de stres a crescut în ultima perioadă.
19.01.2022 | 15:34
Jumatate dintre angajatii romani spera la mariri salariale 60 spun ca nivelul de stres a crescut Sondaj
ADVERTISEMENT

Anul 2021, al doilea al pandemiei, a fost unul destul de dificil pentru angajații din România. Acest lucru reiese dintr-o cercetare sociologică demarată de BestJobs.

Conform rezultatelor sondajului, debutul noului an i-a găsit pe angajații români cu un nivel de satisfacție scăzut cu privire la jobul actual. Astfel, 3 din 10 spun că sunt mai degrabă nemulțumiți.

ADVERTISEMENT

Sondaj. Așteptările angajaților români în debut de an. Peste jumătate vor măriri salariale

În prezent, principalele nemulțumiri ale angajaților din România au legătură cu salariul (46%), cu mediul de lucru considerat stresant (25%) și cu dezechilibrul între timpul alocat jobului și cel dedicat familiei și hobby-urilor (11%).

O majoritate importantă dintre românii care lucrează, mai exact 60%, spun că nivelul de stres la job a crescut în 2021.

ADVERTISEMENT

Ei enumeră ca principale cauze ale stresului creat: modul haotic de organizare a activității (40%), supraîncărcarea (32%) și preluarea din sarcinile colegilor (27%), lipsa unui echilibru sănătos între viața personală și job (22%) și teama că ar putea să își piardă jobul (10%).

Un procent și mai mare dintre angajați, 66%, se așteaptă la mai multă apreciere din partea șefilor.

ADVERTISEMENT

Alți 45% speră să li se ofere posibilități de promovare, iar 41% vor să fie susținuți în dezvoltarea profesională.

În perspectiva anului în curs, peste jumătate dintre respondenți, 51%, au spus că speră la o creștere salarială în acest an, salariul fiind printre principalele motive de nemulțumire, conform sondajului citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Angajații vor un program mai flexibil în 2022

În afară de măririle de venit, un alt beneficiu pe care și-l doresc angajații în 2022 este programul flexibil. Asta au spus 27% dintre angajații participanți la sondaj.

Nu lipsesc din lista de dorințe următoarele cerințe: mai multe zile de concediu de odihnă (23%) și coaching pentru dezvoltarea personală și profesională (21%).

Respondenții au mai pus pe lista ”dorințelor” abonamente la clinici medicale private (18%), asigurare de sănătate privată (13%) și cursuri și traininguri de reconversie profesională (10%).

Sondajul BestJobs a fost realizat în perioada 23 decembrie 2021 – 6 ianuarie 2022, pe un eșantion de 1.358 de utilizatori de internet.

”Cheia succesului pentru 2022 este să le pună la dispoziție angajaților beneficii menite să le crească nivelul de satisfacție atât la job, cât și pe plan personal, mai ales că acum distincția este mult mai neclară.

În plus, Raportul anual BestJobs ne arăta că 45% dintre recrutori se așteaptă să găsească mai greu candidații potriviți anul acesta, deci ar trebui să se concentreze și mai mult pe retenția angajaților buni”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

ADVERTISEMENT