News

Sondaj Avangarde: Ciucă și Ciolacu, cei mai de încredere politicieni. PSD, lider detaşat în preferinţele de vot ale românilor

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, arată că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere. De altfel, PSD, PNL și AUR ar fi printre cele mai votate partide.
21.04.2022 | 17:46
Sondaj Avangarde Ciuca si Ciolacu cei mai de incredere politicieni PSD lider detasat in preferintele de vot ale romanilor
Sondaj. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, printre politicienii în care românii au cea mai multă încredere. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Avangarde a realizat un sondaj la comanda PSD, despre politicienii și partidele din România. Sondajul a fost făcut în perioada 12 aprilie-20 aprilie 2022.

Sondaj la comanda PSD. Cei mai de încredere politicieni și cele mai votate partide

De altfel, sondajul s-a realizat prin telefon, la el răspunzând în jur de 1.000 de cetățeni. Cei mai mulți i-au selectat pe Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu ca cei mai de încredere politicieni, iar dacă mâine ar avea loc alegerile parlamentare, PSD, PNL și AUR ar fi cele mai votate partide.

ADVERTISEMENT

”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid politic ați vota?a fost una dintre întrebările din chestionar. Respondenții au bifat:

PSD-36%,

PNL-19%,

AUR-14%

USR-11%

UDMR-5%

Altele-15%.

În ceea ce-i privește pe politicienii care dau dovadă de cea mai multă credibilitate, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au clasat la egalitate. Ei sunt urmați de Cătălin Drulă și George Simion. 

ADVERTISEMENT
Politicieni de incredere pentru romani
Politicieni de incredere pentru romani. Sursa foto: Avangarde

 

Politicienii cu care românii ar sta la masă

Respondeții au fost întrebați și cu ce politicieni ar sta la masă. Cei mai mulți au precizat: Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă, Ludovic Orban, Kelemen Hunor.

Politicienii cu care romanii ar sta la masa
Politicienii cu care romanii ar sta la masa. Sursa foto: Avangarde

 

De altfel, românii au fost întrebați și dacă au auzit despre planul socio-economic adoptat de Guvern. Un procent de 63% au răspuns afirmativ.

ADVERTISEMENT

Alți 32% au considerat că PSD a venit cu noile măsuri de sprijin pentru populație. Un procent de 43% au menționat că preferă mai mult voucherele pentru achiziția alimentelor de bază, iar 23% au apreciat majorarea cu 200 de lei a salariului minim, fără taxe.

”Credeți că Nicolae Ciucă va reuși mai mult ca premier și președinte al PNL decât Florin Cîțu?”, a mai fost o altă întrebare.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului de opinie, 38% dintre chestionați cred că Nicolae Ciucă își va îndeplini mai bine funcțiile pe care le-a deținut și Florin Cîțu, care este în prezent șef al Senatului.

ADVERTISEMENT