News

Sondaj Avangarde despre intențiile de vot: PSD-37%, PNL – 20%. Cât au obținut AUR și USR PLUS

Un sondaj Avangarde plasează PSD pe primul loc în preferințele românilor.
24.09.2021 | 16:08
Sondaj Avangarde despre intentiile de vot PSD37 PNL  20 Cat au obtinut AUR si USR PLUS
ADVERTISEMENT

Sondajul arată faptul că Partidul Social Democrat este în topul preferințelor, iar acesta a obținut 37 % din voturile persoanelor chestionate.

PSD, pe primul loc în preferințele românilor, conform unui sondaj Avangarde

După PSD, pe locul al doilea urmează Partidul Național Liberal, care ar obține 20% din voturi, dacă ar avea loc alegeri în această duminică, arată Sondajul Avangarde.

ADVERTISEMENT

Pe locurile trei și patru sunt partidele AUR și USR PLUS, primul având 14 % și cel de-al doilea 13 % din intențiile de vot.

De asemenea UDMR, ar fi la limita de a intra în Parlament, pentru că sondajul arată că a obținut 5 %, în timp ce UDMR nu l-a realizat nici măcar pe acesta.

ADVERTISEMENT

Totodată, în cadrul aceluiași sondaj, românii au fost întrebați și despre părerea lor despre diferite personalități politice din țară.

Cine e în topul preferințelor dintre politicieni

Pe primul loc a ieșit medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila, care a obținut procent de 36 % de voturi pozitive, adică de „păreri bune”.

ADVERTISEMENT

Pe locul al doilea este Emil Boc, primarul din Cluj, cu 30 %, iar președintele României se află pe locul al treilea, cu 28 %.

Tot o părere bună au românii și despre Marcel Ciolacu, președintele PSD, care obținut 27 %, dar și despre Gabriela Firea, care a obținut 24 %.

ADVERTISEMENT

Unii dintre cei mai importanți lideri politici, adică premierul și liderul partidului aflat la guvernare, au primit procente mediocre din partea românilor.

Așadar, iată lista cu politicienii aflați în topul popularității, în funcție de procentul obținut, de la cel mai mare la cel mai mic:

Alexandru Rafila, Emil Boc, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Vasile Dâncu, Ludovic Orban, Nicuşor Dan, George Simion, Florin Cîţu Dan Barna, Dacian Cioloş şi Rareş Bogdan.

Unde se situează Ludovic Orban și Florin Cîțu în cadrul sondajului

Totuși, dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, românii l-ar alege pe primul dintre aceștia, el obținând 60 % de păreri bune, în timp ce Florin Cîțu a obținut 14 %.

Totodată, românii au ales și care ar fi cea mai bună variantă de guvern, iar ei au stabilit că actuala conducere formată din alianța PNL, USR PLUS și UDMR este cea preferată. Aceasta a obținut 20 % din voturi.

Iată lista completă a preferințelor:

PNL – USR – UDMR: 20%
Nici una, alegeri anticipate: 18%
PSD – AUR: 13%
Guvern de uniune națională: 7%
Guvern de tehnocrați: 4%
Guvern minoritar PNL – UDMR: 3%

Sondajul citat a fost realizat de pe 14 până pe 21 septembrie 2021 și au fost intervievați 900 de oameni, prin interviuri telefonice. Marja de eroare este de 3,2%, la un nivel de încredere de 95%.

ADVERTISEMENT