News

Sondaj. Ce părere au românii despre drepturile LGBT şi despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor

Sondaj. FANATIK vă spune ce părere au românii despre drepturile LGBT şi ce cred despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor
21.07.2021 | 19:42
Sondaj Ce parere au romanii despre drepturile LGBT si despre implicarea Bisericii in deciziile autoritatilor
Sondaj. Ce părere au românii despre drepturile LGBT şi despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Drepturile comunității LGBT nu sunt văzute cu ochi buni de prea mulți români. Doar 12% dintre conaționali sunt de părere că membrii respectivei comunității ar trebui să aibă mai multe beneficii, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat pentru G4Media.

În schimb, 62% dintre români consideră că rolul familiei tradiționale trebuie întărit prin lege. În schimb, mai mult de jumătate dintre respondenți sunt de părere că Biserica nu ar trebui să se implice în deciziile autorităților cu privire la acest subiect.

ADVERTISEMENT

Sondaj. Ce părere au românii despre drepturile LGBT şi despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor

58% dintre oamenii care au răspuns au fost de părere că Biserica nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus cu privire la legile din acest sector. Cu privire la partea politică, USR PLUS este perceput ca fiind partidul care susține cel mai mult comunitatea LGBT, fiind indicat de 13% dintre respondenți.

De cealaltă parte, PSD-ul este văzut ca fiind formațiunea care apără cel mai mult valorile tradiționale, cu un procent de 16%. Pe locul secund s-a situat AUR, cu un procent de 13%.

ADVERTISEMENT

Mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns la această întrebare, 56%, au afirmat că nu cunosc modul în care partidele politice susțin cauza LGBT. 24% dintre cei intervievați sunt de părere că niciun partid politic nu este de partea respectivei comunități.

Surprinzător este procentul oamenilor care au o problemă cu persoanele LGBT. 29% dintre români au afirmat că au o problemă. 50% au răspuns negativ iar 21% au declarat că nu știu sau nu răspund.

ADVERTISEMENT

La întrebarea „în opinia dumneavoastră, trebuie acordate mai multe drepturi minorității LGBT?”, numai 12% cred că da, 57% răspuns cu nu, iar 31% nu au știut sau nu au dorit să răspundă.

Care este poziția românilor față de comunitatea LGBT

Mulți dintre respondenți au mai fost de părere că rolul familiei tradiționale trebuie întărit prin lege. 62% au răspuns afirmativ, 14% au fost de părere că nu, iar 24% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

ADVERTISEMENT

La întrebarea „din punctul dumneavoastră de vedere există în derulare o campanie de promovare a ideologiei LGBT?”, 35% dintre românii cred că da, 19% au răspuns negativ, iar 46% nu au știut sau nu au răspuns.

Cu privire la existența unei campanii împotriva comunității LGBT, 21% cred că există, 31% că nu, iar 48% nu au oferit un răspuns.

„Din punctul dvs de vedere există în derulare o campanie de promovare a valorilor tradiționale?” a fost o întrebare la care 36% dintre respondenți au răspuns afirmativ, 19% spus că nu există, iar 45% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

ADVERTISEMENT