News

Sondaj. Ce părere au românii despre drepturile LGBT şi despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor

Sondaj. FANATIK vă spune ce părere au românii despre drepturile LGBT şi ce cred despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor
21.07.2021 | 19:42
Sondaj Ce parere au romanii despre drepturile LGBT si despre implicarea Bisericii in deciziile autoritatilor
Sondaj. Ce părere au românii despre drepturile LGBT şi despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Drepturile comunității LGBT nu sunt văzute cu ochi buni de prea mulți români. Doar 12% dintre conaționali sunt de părere că membrii respectivei comunității ar trebui să aibă mai multe beneficii, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat pentru G4Media.

În schimb, 62% dintre români consideră că rolul familiei tradiționale trebuie întărit prin lege. În schimb, mai mult de jumătate dintre respondenți sunt de părere că Biserica nu ar trebui să se implice în deciziile autorităților cu privire la acest subiect.

ADVERTISEMENT

Sondaj. Ce părere au românii despre drepturile LGBT şi despre implicarea Bisericii în deciziile autorităţilor

58% dintre oamenii care au răspuns au fost de părere că Biserica nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus cu privire la legile din acest sector. Cu privire la partea politică, USR PLUS este perceput ca fiind partidul care susține cel mai mult comunitatea LGBT, fiind indicat de 13% dintre respondenți.

De cealaltă parte, PSD-ul este văzut ca fiind formațiunea care apără cel mai mult valorile tradiționale, cu un procent de 16%. Pe locul secund s-a situat AUR, cu un procent de 13%.

ADVERTISEMENT

Mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns la această întrebare, 56%, au afirmat că nu cunosc modul în care partidele politice susțin cauza LGBT. 24% dintre cei intervievați sunt de părere că niciun partid politic nu este de partea respectivei comunități.

Surprinzător este procentul oamenilor care au o problemă cu persoanele LGBT. 29% dintre români au afirmat că au o problemă. 50% au răspuns negativ iar 21% au declarat că nu știu sau nu răspund.

ADVERTISEMENT

La întrebarea „în opinia dumneavoastră, trebuie acordate mai multe drepturi minorității LGBT?”, numai 12% cred că da, 57% răspuns cu nu, iar 31% nu au știut sau nu au dorit să răspundă.

Care este poziția românilor față de comunitatea LGBT

Mulți dintre respondenți au mai fost de părere că rolul familiei tradiționale trebuie întărit prin lege. 62% au răspuns afirmativ, 14% au fost de părere că nu, iar 24% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

ADVERTISEMENT

La întrebarea „din punctul dumneavoastră de vedere există în derulare o campanie de promovare a ideologiei LGBT?”, 35% dintre românii cred că da, 19% au răspuns negativ, iar 46% nu au știut sau nu au răspuns.

Cu privire la existența unei campanii împotriva comunității LGBT, 21% cred că există, 31% că nu, iar 48% nu au oferit un răspuns.

„Din punctul dvs de vedere există în derulare o campanie de promovare a valorilor tradiționale?” a fost o întrebare la care 36% dintre respondenți au răspuns afirmativ, 19% spus că nu există, iar 45% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă. Copila avea urme de violenţă pe corp
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
O celebră emisiune revine la Antena 1. Surprize mari pentru telespectatori
O celebră emisiune revine la Antena 1. Surprize mari pentru telespectatori
Andra, anunţ după aproape 16 ani de căsnicie cu Cătălin Măruţă
Andra, anunţ după aproape 16 ani de căsnicie cu Cătălin Măruţă
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”