News

Sondaj controversat USR-PLUS: ”Cum v-ați simți dacă fiica sau fiul dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?”

02.12.2020 | 20:51
Sondaj controversat USRPLUS Cum vati simti daca fiica sau fiul dvs sar casatori cu un membru PSD sau PNL
ADVERTISEMENT

Alianța USR-PLUS a lansat un sondaj de opinie controversat printre membrii uniunii în care se întreba, printre altele, cum s-ar simți cei chestionați dacă fiul sau fiica s-ar căsători cu un membru sau simpatizant al adversarilor politici de la PSD sau PNL.

La scurt timp după ce subiectul sondajului a apărut în media, echipa de campanie USR-PLUS a venit cu un mesaj în care spune că acesta era doar un proiect al unor cercetători din mediul academic, scrie Mediafax.

ADVERTISEMENT

Totodată, responsabilul pe comunicare al campaniei electorale al alianței, Liviu Iolu, a anunțat că această cercetare a fost oprită.

Sondaj controversat USR-PLUS: ”Cum v-ați simți dacă fiica sau fiul dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?”

”Cum v-aţi simţi dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”, este una dintre întrebările sondajului de opinie. Simpatizanții alianței erau puși să ofere răspunsul și la situația cu membrii PNL.

ADVERTISEMENT

Cei chestionați aveau ca variante de răspuns ”deloc confortabil”, ”nu prea confortabil”, ”oarecum confortabil”, ”foarte confortabil” şi ”nu ştiu/nu răspund”.

”Alegerile se apropie, însă la USR-PLUS facem mai mult decât să ne pregătim de alegeri. Ne pregătim și pentru ce urmează. Mai ales într-o perioadă atât de complicată precum cea de acum.

ADVERTISEMENT

În acest sens, am pornit un parteneriat cu doi cercetători în științe politice pentru o cercetare extinsă despre opiniile celor mai importanți oameni ai USR-PLUS.

Cercetarea este utilă atât pentru noi ca mișcare politică, cât și pentru cercetarea academică în sociologie politică”, se arăta în corpul mail-ului trimis de USR-PLUS, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Echipa de campanie USR-PLUS a oprit sondajul

După ce informații legate de întrebările sensibile din acest sondaj au apărut în spațiul public, echipa de campanie spune că a oprit sondajul de opinie.

”E un proiect al unor cercetători din mediul academic, nu o cercetare internă. Dimineață, când am văzut chestionarul, am decis să îl oprim”, a spus Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR-PLUS.

Potrivit sursei citate, e-mailul în cauză cu acest sondaj ar fi fost trimis de pe adresa oficială a formațiunii conduse de Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT