News

SONDAJ. Cum ar vota bucureștenii dacă alegerile pentru Parlamentul European ar fi mâine. PSD rămâne lider!

20.04.2019 | 16:09
SONDAJ Cum ar vota bucurestenii daca alegerile pentru Parlamentul European ar fi maine PSD ramane lider

Partidul Social Democrat se menține în preferințele bucureștenilor pentru alegerile europaramentare care vor avea loc pe data de 26 mai 2019! Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității datele privind cel mai nou sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București.

Cel mai nou sondaj de opinie făcut în Capitală de CURS arată că PSD ar obține 27% din voturi la alegerile europarlamentare

Trebuie menționat faptul că cercetarea este făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Potrivit cercetării efectuate în perioada 29 martie – 15 aprilie dacă duminică ar fi organizate alegerile europarlamentare, Partidul Social Democrat ar fi votat de 27% dintre alegători. Social democrații ar obține astfel un punct în plus față de studiul din luna februarie, dar ar scădea cu alte cinci puncte, față de studiul din luna noiembrie.

Sondaj alegeri europarlamentare
PSD ar obtine 27% din voturi la alegerile europarlamentare, potrivit unui sondaj de opinie facut pe Bucuresti

PNL se bate cu Alianța 2020 pentru locul secund

Locul secund este în continuare ocupat de Alianța 2020 (USR+PLUS) cu 21%, care a scăzut însă cu două procente în preferințele votanților din București, față de precedentul studiu, când ar fi obținut 23% dintre voturile alegătorilor din Capitală.

Locul al III-lea este ocupat de PNL cu 19%, un reviriment dacă ținem cont că în ultimele două studii liberalii au ocupat constant la locul IV la studiile trecute, cu un procent de 15% în studiul din noiembrie 2018 și tot 15% în studiul din februarie 2019.

Pe locul IV găsim partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, care ar obține 17% dintre voturile alegătorilor din București, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri europarlamentare. La mare distanță urmează Pro România cu 7% și PMP cu 6%.

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat în Municipiul București pe un volum eșantion de 1067 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 29 martie – 15 aprilie 2019.