News

Sondaj CURS: 58% dintre români cred că PSD trebuie să plece de la guvernare

06.09.2019 | 10:51
Sondaj CURS 58 dintre romani cred ca PSD trebuie sa plece de la guvernare

Un sondaj național realizat de cei de la CURS indică o schimbare majoră în preferințele românilor. Astfel, nu mai puțin de 58% dintre români cred că PSD trebuie să plece de la guvernare, în condițiile în care în 2016, țara a votat masiv cu social democrații, relatează stiripesurse.ro. De remarcat că sondajul a fost realizat în perioada 27 august – 2 septembrie, pe un eșantion de 1067 de respondenți, toți cu drept de vot.

Sondaj CURS: 58% dintre români cred că PSD trebuie să plece de la guvernare

Toți cei chestionați aveau o vârstă de cel puțin 18 ani, unii dintre ei fiind trecuți de vremea tinereții. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost una față-în-față, la domiciliul respondenților. Practic, în acest moment, 58% din respondenți consideră despre fosta coaliție PSD-ALDE că și-a terminat resursele.

Toți cei care au mers pe această idee spun că guvernarea treuie înlocuită de urgență. Mai mult de atât, 57% cred că ALDE trebuie să plece din coaliție ținând cont că PSD nu a răspuns solicitărilor ALDE. Legat de cine ar trebui să formeze viitorul Guvern, românii au răspuns fără să stea prea mult pe gânduri. Astfel, 52% din cei întrebaţi consideră că formaţiunile politice din din opoziție (PNL, USR, PMP, UDMR) trebuie să conducă ţara.

Sondaj CURS 58% dintre români cred că PSD trebuie să plece de la guvernare. Sondaj
Klaus Iohannis a ieșit pe plus într-un duel al încrederii cu Viorica Dăncilă. Sursa foto – facebook

Klaus Iohannis, peste premier la încredere

Social democraţii nu şi-au pierdut definitiv fanii pentru că 33% dintre oameni chestionaţi au spus că tot PSD ar trebui să formeze Guvernul. Au existat şi oameni care nu au dorit să intre în prea multe detalii, drept pentru care 12% au mers pe „Nu știu/Nu răspund”. Un alt amănunt interesant este acela că 52% dezaprobă activitatea lui Klaus Iohannis ca președinte al României, în timp ce 41% îi aprobă din plin activitatea.

Lucrurile se complică pentru șefa Executivului. Astfel, în acest moment, 64% dezaprobă activitatea Vioricăi Dăncilă ca prim-ministru. Președintele PSD nu a rămas însă fără fani, drept pentru care 30% îi aprobă în continuare activitatea