News

Sondaj CURS: Ce partid ar câștiga detașat alegerile locale în București. Scorurile pentru PSD, PNL și USR

30.06.2019 | 16:39
Sondaj CURS Ce partid ar castiga detasat alegerile locale in Bucuresti Scorurile pentru PSD PNL si USR

Ultimul sondaj de opinie al Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) făcut în Capitală arată că alianţa USR-PLUS ar obţine o victorie zdrobitoare dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale! Sondajul de tip OMNIBUS este făcut de CURS din două în două luni, pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți, pe bază de interviuri față în față, la domiciliul acestora.

Ultimul sondaj CURS arată că alianța USR-PLUS ar obține 38% la alegerile locale, în București

Astfel, se vede cu ochiul liber că efectul alegerilor europarlamentare se simte încă puternic, fapt ce ar influența votului politic pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. PSD şi PNL ar obţine scoruri ceva mai mari decât la europarlamentare, cu precizarea că la alegerile locale nu vor putea vota în Bucureşti, pe listele suplimentare, persoane cu domiciliul în alte localităţi.

Creşteri uşoare faţă de europarlamentare ar avea şi Pro România şi ALDE, în vreme ce PMP înregistrează o scădere, însă în marja de eroare.

Ultimul sondaj CURS alegerile locale Bucuresti
Ultimul sondaj CURS legat de alegerile locale din Bucuresti spune ca USR-PLUS ar obtine 38%

Ce scoruri ar obține PNL și PSD, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri locale în București

Astfel, la întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dumneavostră cu ce partid sau alianţă politică aţi vota?”, bucureştenii răspund în felul următor:

  1. Alianţa USR-PLUS – 38% (faţă de 40,59% la europarlamentare)
  2. PSD – 20% (faţă de 16,68% la europarlamentare)
  3. PNL – 17% (faţă de 15,78% la europarlamentare)
  4. Pro România – 8% (faţă de 6,89% la europarlamentare)
  5. PMP – 7% (faţă de 8,74% la europarlamentare)
  6. ALDE – 6% (faţă de 4,66% la europarlamentare)
  7. Alţii – 4%

Metodologie

Cercetarea a fost făcută în perioada 7 – 21 iunie 2019, pe populaţia adultă rezidentă în Municipiul București, neinstituționalizată, în vârstă 18 ani şi peste, iar volumul eşantionului a atins 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de la 18 ani, inclusiv, în sus. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,0% la un nivel de încredere de 95%.