News

Sondaj CURS: Klaus Iohannis are în continuare un avantaj considerabil la prezidențiale. Luptă strânsă pentru turul 2

11.08.2019 | 19:01
Sondaj CURS Klaus Iohannis are in continuare un avantaj considerabil la prezidentiale Lupta stransa pentru turul 2

Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru un al doilea mandat în fruntea statului, ar urma să fie votat cu un procent de 39% din totalul celor care merg la urme. El este urmat în preferințele românilor de trei politicieni, toți grupați foarte strâns, între 14 și 18%. Cel puțin așa suține un sondaj dat publicității de către cei de la Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS).

Klaus Iohannis, în topul preferințelor votanților în sondajul CURS

Astfel, potrivit sursei citate, candidatul PNL Klaus Iohannis are 39% din preferințele electoratului. Pe locul doi se află președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a adunat 18%. El este urmat foarte aproape de Dan Barna, candidatul Alianței USR – Plus, care a strâns 17%, în timp ce premierul Viorica Dăncilă, cea care va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, este creditată cu 14% din sufragii.

Cu privire la partide, situația este asemănătoare. Astfel, topul este dominat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31%, urmat de PSD cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. Pe locul 4 se află ALDE cu 8%, urmat de Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie clasamentul cu 5 și respectiv 4 la sută.

Sondajul CURS îi dă pe Klaus Iohannis și PNL favoriții alegătorilor
Sondajul CURS îi dă pe Klaus Iohannis și PNL favoriții alegătorilor
Sondajul CURS îi dă pe Klaus Iohannis și PNL favoriții alegătorilor
Sondajul CURS îi dă pe Klaus Iohannis și PNL favoriții alegătorilor

Ce spun românii despre prestațiile lui Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cu siguranță cei mai vizibili oameni politici grație posturilor pe care le ocupă. Astfel, în ceea ce privește prestația președintelui României, 47% din votanți se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația lui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui. În schimb, în ceea ce o privește pe Dăncilă, 23% se declară mulțumiți și foarte nemulțumiți de prestația premierului, în timp ce 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.

Sondajul a fost efectuat în perioada 19 iulie – 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.