News

Sondaj CURS. PSD, în continuare pe primul loc în preferințele electoratului din București. USR PLUS, pe 2.

Un sondaj CURS pe București arată că PSD conduce detașat în preferințele electoratului. Actualul partid de guvernare, PNL, se află doar pe 3.
26.07.2021 | 08:04
Sondaj CURS PSD in continuare pe primul loc in preferintele electoratului din Bucuresti USR PLUS pe 2
ADVERTISEMENT

La aproape un an de zile de la alegerile locale din septembrie 2020, harta politică din Capitală se menține aproape neschimbată.

În continuare, PSD, se află pe locul 1 în preferințele electoratului. Deși a pierdut Primăria Generală, cel mai important partid de opoziție surclasează USR PLUS și PNL.

ADVERTISEMENT

Sondaj CURS. PSD conduce detașat în preferințele electorale din Capitală. USR PLUS și PNL completează podiumul

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivel de Capitală. În perioada 19 – 23 iulie 2021, 1.067 de români, populația adultă rezidentă din București, cu vârste peste 18 ani, au participat la acest studiu.

Situația pare a fi identică cu rezultatele de la alegerile locale din toamna anului trecut. Și acum, PSD continuă să domine autoritar, cu multe procente peste adversarii de la USR PLUS și PNL.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform sondajului, deși nu dețin puterea la nivel de Primărie Generală, social-democrații beneficiază de o încredere mare: 32%. Pe locul 2 se află USR PLUS cu 25%, iar abia pe 3 vine cel mai important partid aflat la guvernare, PNL, cu 22%.

În acest moment, conform sondajului CURS prezentat de Știripesurse.ro, pragul electoral ar mai fi trecut doar de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care ar obține 8%.

ADVERTISEMENT

Rezultatele oficiale de la alegerile locale din 2020, în București:

  1. PSD – 32,37%
  2. USR PLUS – 26,98%
  3. PNL – 19,31%

Nicușor Dan, neîncredere majoră în ochii bucureștenilor, conform sondajului CURS

Conform aceluiași sondaj, în primul an de mandat, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu și-a impresionat alegătorii. Ba din contră, acesta a reușit contraperformanța de a-și ostiliza o bună parte a populației Bucureștiului.

Conform datelor studiului CURS, 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”, iar 9% consideră că este ”foarte proastă”.

ADVERTISEMENT

În cadrul aceluiași sondaj, cetățenii au fost întrebați despre viitorul Bucureștiului, iar 66% consideră că se merge într-o direcție greșită, în timp ce 25% consideră că se merge într-o direcție bună, mai notează sursa citată.

Universul de eșantionare: populația adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Perioada de realizare a sondajului CURS a fost 19 – 23 iulie, 2021.

ADVERTISEMENT