News

Sondaj IMAS: Klaus Iohannis, lider detașat în opțiunile de vot. Mircea Diaconu, pe locul al doilea

30.09.2019 | 21:16
Sondaj IMAS: Klaus Iohannis, lider detașat în opțiunile de vot. Mircea Diaconu, pe locul al doilea
Klaus Iohannis este pe primul loc, conform unui sondaj IMAS. Sursa foto: adevarul.ro

Un sondaj realizat de IMAS arată care este candidatul favorit pentru alegerile prezidențiale din toamna aceasta. Sondajul este făcut la comanda Europa FM și îl arată pe actual președinte al României Klaus Iohannis ca fiind favoritul românilor.

Pe cine votează românii la alegerile prezidențiale din toamnă

Mai este foarte puțin timp până la alegerile prezidențiale din toamna aceasta. Cetățenii români sunt așteptați la urne pentru a vota candidatul favorit la alegerile prezidențiale. Un sondaj realizat de IMAS arată că candidatul favorit pentru fotoliul de la Cotroceni este chiar actualul președinte. Klaus Iohannis a strâns puțin peste 45 de procente.

Sondajul realizat la comanda Europa FM îl arată pe locul doi pe actorul Mircea Diaconu. Candidatul ALDE și Pro România se află la mare distanță de Klaus Iohannis având 16,6%. Pe podium se află și candidatul Alianței USR-PLUS Dan Barna care ar obține 14,2%. Premierul României Viorica Dăncilă reprezintă Partidul Social Democrat și a fost clasată pe locul 4. Potrivit Barometrului Europa FM Dăncilă ar obține 12,4 procente.

Un sondaj îl arată pe Iohannis pe primul loc
Intenția de vot pentru alegerile prezidențiale. Sondaj realizat la comanda Europa FM. Sursa foto: digi24.ro

Klaus Iohannis este de părere că România ar duce-o bine fără PSD

„Ce trebuie făcut după ce scăpăm de acest guvern eșuat? Noi știm ce trebuie făcut, cum trebuie făcut, avem nevoie de investiții, de oameni competenți în administrație, avem nevoie de educație de calitate, de sistem de sănătate publică care funcționează cu pacientul în centru, avem nevoie de guvernare performantă”, a spus președintele României la adunarea PNL de la Cluj-Napoca.

„În 2016 românii au considerat că e bine sau nu e bine să meargă la vot. Cei care s-au dus au crezut minciununile PSD-ului. PSD-ul promisese că va curge lapte și miere, dar, ghinion, cum a spus unul, și nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, au început să ocupe toate pozițiile publice cu oameni din partid și dacă ar fi fost competenți ar fi fost o chestiune care se poate dezbate politic, dar majoritatea sunt doar slugarnici. Și așa am ajuns foarte prost”, a adăugat Klaus Iohannis luni, 30 septembrie, la Cluj.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri