Alegeri 2024

Sondaj INSCOP: Românii, așteptări mari după alegerile locale și parlamentare

Peste 60% dintre români se așteaptă la o îmbunătățire a situației din localitatea lor în urma alegerilor locale. Tot atâția speră la o mai bună reprezentare a țării în UE
05.07.2024 | 09:13
Sondaj INSCOP Romanii asteptari mari dupa alegerile locale si parlamentare
Românii așteaptă îmbunătățiri după alegerile locale și europarlamentare Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP arată că așteptările românilor după alegerile desfășurate pe 9 iunie 2024 sunt mari, atât de la aleșii locali, cât și de la cei pe care i-au trimis în Parlamentul European.

Sondaj INSCOP: Românii, așteptări mari după alegerile locale și parlamentare

Peste 60% dintre români se așteaptă ca situația din localitatea lor să se îmbunătățească în urma alegerilor din 9 iunie. Un procent similar se așteaptă la îmbunătățirea modului în care este reprezentată România în Parlamentul European, conform sondajului realizat la comanda News.ro.

ADVERTISEMENT

Datele colectate și analizate de institutul de sondare arată că, în urma rezultatelor de la alegerile locale, 66.2% dintre români se aşteaptă ca, în următorii patru ani, situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească, 22.6% să rămână la fel, iar 9.6% să se înrăutăţească, în vreme ce 1.6% nu ştiu sau nu răspund.

„Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în special votanţii PSD şi ai PNL, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus.

ADVERTISEMENT

Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat”, arată rezultatele sondajului.

În ceea ce privește modul în care este reprezentată România în Parlamentul European, 60.5% dintre respondenții la sondaj se aşteaptă ca, în următorii patru ani, acesta să se îmbunătăţească, 23.1% să rămână la fel, iar 12.4% să se înrăutăţească, iar 4.1% nu ştiu sau nu răspund.

ADVERTISEMENT

„Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească în special votanţii PSD, ai PNL şi ai AUR, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus.

Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat”, mai informează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Sondajul de opinie a fost realizat cu date culese în perioada 19 – 27 iunie 2024. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români