News

Sondaj: Joe Biden nu mai este dorit de americani pentru al doilea mandat la Casa Albă. Care sunt șansele lui Donald Trump

Un sondaj realizat în Statele Unite arată că șapte din zece americani nu vor ca Joe Biden să candideze pentru al doilea mandat de președinte, fie din cauza vârstei, fie pentru că îl socotesc un lider slab.
02.07.2022 | 12:17
Sondaj Joe Biden nu mai este dorit de americani pentru al doilea mandat la Casa Alba Care sunt sansele lui Donald Trump
O parte dintre americani cred că Biden este prea bătrân pentru un nou mandat/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un sondaj realizat de Centrul de Studii Politice al Universităţii Harvard şi de The Harris Poll arată că rivalii de la precedentele alegeri prezidențiale din SUA, Donald Trump și Joe Biden, stau prost în preferințele americanele, scrie EFE, preluată de Agerpres.

Joe Biden, lipsit de popularitate și în rândurile democraților

Aproximativ 70% dintre cei intervievați nu vor ca Joe Biden să candideze din nou pentru funcția de președinte al Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

O treime dintre americani cred că Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, este deja prea bătrân pentru prima funcție în stat.

Trebuie precizat că, dintre cei care nu doresc o nouă candidatură a lui Biden la alegerile prezidențiale din 2024, 45% nu au invocat vârsta înaintată, ci faptul că președintele în exercițiu este un lider slab.

ADVERTISEMENT

Joe Biden nu este foarte popular nici măcar în rândul propriului  partid, întrucât doar 30% dintre democrați l-ar susține la alegerile primare care se vor desfășura în interiorul partidului.

Peste 60% din americani nu-și doresc un nou mandat Trump

Pe de altă parte, rezultatele nu sunt foarte încurajatoare nici pentru republicatul Donald Trump, în vârstă de 76 de ani întrucât 61% dintre respondenți nu și-ar dori ca fostul președinte să obțină un nou mandat.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, circa o treime consideră că, odată ajuns iarăși la Casa Albă, Trump ar diviza țara, fostul președinte fiind socotit totodată vinovat pentru că ar fi instigat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, când un grup de susținători ai săi au pătruns în sediul Congresului american pentru a împiedica ratificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Tot vineri a fost publicat și un alt sondaj, realizat de universitatea privată Emerson College din Boston, privind intenția de vot la alegerile prezidențiale din 2024.

ADVERTISEMENT

Rezultatele indică un scor destul de strâns în eventualitatea unei noi înfruntări între Biden și Trump. Președintele în funcție ar obține 44% din voturi, iar republicanul 39%. Asta în ciuda faptului  că doar 40% dintre cei intervievați sunt mulțumiți de activitatea președintelui în exercițiu.

ADVERTISEMENT
Tags: