News
notix pixel id

Sondaj. Klaus Iohannis, prăbușire în încrederea românilor. PNL, aproape de fi ajuns de AUR

Klaus Iohannis s-a prăbușit în ceea ce privește încrederea românilor, conform ultimului sondaj de opinie. Nici PNL nu o duce mai bine și este aproape de fi ajuns de AUR.
27.10.2021 | 15:45
Sondaj. Klaus Iohannis, prăbușire în încrederea românilor. PNL, aproape de fi ajuns de AUR
Sondaj. Klaus Iohannis, prăbușire în încrederea românilor. PNL, aproape de fi ajuns de AUR. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Situația pe care o traversează România în prezent, cu două mari crize existente, cea sanitară și cea economică, i-au știrbit masiv din încredere președintelui Klaus Iohannis, dar și principalului partid de guvernare, PNL.

Șeful statului a scăzut la 14% în octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde realizat la comanda PSD.

Preluat de Florin Cîțu, politician cu o încredere de 7%, Partidul Național Liberal (PNL) se află pe același trend descendent. În acest moment, doar 3 procente mai despart PNL de AUR.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, pierdere uriașă în încrederea românilor în ultimul sondaj de opinie

În acest moment, Klaus Iohannis nu mai prinde nici măcar un top 5 al figurilor din spectrul politic din România în ceea ce privește încrederea populației.

Topul este condus în acest moment de deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30% încredere. Acesta este urmat de un coleg din PSD, chiar președintele partidului, Marcel Ciolacu, cu 25% încredere.

ADVERTISEMENT

Primul membru PNL din top este Emil Boc, cu 24%. Urmează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat – 23%.

Al 5-lea în clasament este co-liderul AUR, George Simion, cu 20%. Acesta se situează peste Dacian Cioloș, care este cotat la 13%, imediat după președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Mai jos în acest clasament al încrederii îi mai avem pe Dan Barna și Ludovic Orban cu 9%, Nicușor Dan cu 8% și Rareș Bogdan cu doar 7%, la fel ca premierul Cîțu.

PNL, aproape de fi ajuns de AUR în preferințele electoratului

Dintr-un partid aflat la mare luptă cu PSD pentru locul 1 în încrederea românilor în urmă cu un an, PNL-ul a ajuns o formațiune care se luptă de la egal la egal cu AUR, partid apărut recent pe scena politică.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga detașat cu un scor de 40%. PNL s-ar situa pe locul secund la 23 de procente în spate, mai exact 17%. Pe locul 3 ar fi  AUR cu 14%, iar apoi USR cu 13%. UDMR ar fi la clasicul 5%, iar PMP, PPU-SL, Pro România și ALDE nu ar face pragul.

La întrebarea ”Cine este principalul vinovat pentru bilanțul pandemiei?”, guvernul Cîțu este nominalizat de 28% dintre respondenți, urmat de președintele Klaus Iohannis cu 14%.

ADVERTISEMENT

La capitolul vinovăției pentru criza politică, președintele Iohannis e văzut drept principalul responsabil de către 18% dintre cetățeni, urmat de PNL 14%, USR 11% și Florin Cîțu 8%.

  • Sondajul Avangarde, realizat la cererea PSD, a fost realizat în perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri