ADVERTISEMENT
News

Sondaj: Luptă strânsă între PSD și PNL. Ce partide intră în Parlament

Autor: Robert Cristea | 31.10.2020 | 18:46
Sondaj: Luptă strânsă între PSD și PNL. Ce partide intră în Parlament
Sondaj: Luptă strânsă între PSD și PNL. Ce partide intră în Parlament. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un sondaj al BCS indică o luptă strânsă între PSD și PNL, înainte de alegerile din decembrie.

ADVERTISEMENT

Analizele au fost făcute la comanda PMP.  Liberalii sunt pe primul loc pentru parlamentare – 32,2%, iar social democrații au adunat 28,6% din preferințele celor care au participat la sondaj.

Datele se bazează pe o prezenţă la vot de 41%. Studiul a fost făcut între 25 și 30 octombrie 2020 pe un eșantion național de 1.482 persoane.

Sondaj: PNL – 32,2%, PSD – 28,6%. Cine mai intră în Parlament

Locul al treilea este ocupat de USR-PLUS cu 17,6%, iar PMP ar convinge doar 7,4% dintre alegători.  În Parlament ar intra, conform sondajului,  și partidul Pro România – 5,2%. Imediat sub prag se află UDMR cu 4,8%.

ADVERTISEMENT

Recent, Dan Barna a analizat situația partidului său în urma unui sondaj intern și a vorbit despre propunerea de premer după alegerile parlamentare.

“Am văzut că sondajele ne așează peste 20%. E foarte bine. O să continuăm campania.(…)Da, este un sondaj intern pe care l-am realizat în ultimele zile”, a afirmat Barna, joi seară, la Digi24,

„Este o decizie pe care preşedintele României o va lua. Această conciliere de opţiuni (Ludovic Orban – Dacian Cioloş – n.r.) o va face electoratul – foarte simplu. Vom avea alegeri pe 6 decembrie, în urma acestor alegeri, electoratul ne va spune care este partidul care trebuie să propună premierul. E foarte simplu, e foarte democratic. Noi vom merge la Cotroceni cu Dacian Cioloş în ambele variante. Propunerea noastră de premier rămâne Dacian Cioloş, pentru că noi considerăm, şi este o realitate, că Dacian Cioloş este premierul care a dovedit în 2016 că poate exista şi o guvernare decentă în România”, a declarat Dan Barna.

ADVERTISEMENT

Alegerile parlamentare din decembrie reprezintă un subiect fierbinte în contextul pandemiei de coronavirus.

„După părerea mea (…), campania electorală dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în hotărârea de guvern, care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale, nu există un risc suplimentar de răspândire.” – Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!