Alegeri 2024

Sondaj: Mircea Geoană este omul în care romanii au cea mai mare încredere. Care sunt cei mai populari politicieni

Cel mai de încredere politician din România în preferințele românilor este Mircea Geoană, arată un sondaj. Cine sunt cei mai cunoscuți politicieni
29.05.2024 | 12:01
Sondaj Mircea Geoana este omul in care romanii au cea mai mare incredere Care sunt cei mai populari politicieni
Clasamentul încrederii în politicieni. Mircea Geoană și Emil Boc pe primele locuri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ocupă primul loc în clasamentul încrederii, obținând un procent de 37%, conform unui sondaj realizat de INSCOP pentru News.ro. În acest top, Emil Boc, Victor Ponta, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se află pe următoarele poziții.

Mircea Geoană, cel mai de încredere politician din România

În ceea ce privește notorietatea, Victor Ponta este cel mai cunoscut, fiind recunoscut de 96,4% dintre respondenți, urmat de Diana Șoșoacă cu un procent de 95%. Mircea Geoană este liderul clasamentului încrederii, cu 37% dintre respondenți afirmând că au încredere multă și foarte multă în el.

ADVERTISEMENT

Pe locul al doilea în acest clasament se află Emil Boc, cu 36,3% încredere multă și foarte multă, urmat de Victor Ponta, care beneficiază de 24,9% încredere multă și foarte multă, se mai arată în sondajul INSCOP pentru sursa citată.

Clasamentul continuă cu Marcel Ciolacu, având 24% încredere multă și foarte multă, Nicolae Ciucă cu 20%, George Simion cu 19,8% și Diana Șoșoacă cu 18,5%. Dacian Cioloș are 15,8% încredere multă și foarte multă din partea respondenților, Mihai Tudose are 13,5%, iar Cătălin Drulă are 9,5%.

ADVERTISEMENT

„Datele relevă că doi lideri care nu sunt implicaţi direct în viaţa politică naţională şi anume: secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, respectiv primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc conduc detaşat în clasamentul încrederii. Cei doi se menţin în vârful acestei ierarhii de peste jumătate de an, ceea ce scoate în evidenţă atât starea de nemulţumire, cât şi o anumită preferinţă consistentă a populaţiei României pentru repere politice neimplicate direct în conducerea ţării în acest moment.

Pe de altă parte, nici liderii politici care conduc partidele de opoziţie nu reuşesc deocamdată să atingă niveluri foarte ridicate de încredere, iar în cazul liderului USR, nici de notoritate, chiar dacă e în uşoară creştere în comparaţie cu măsurători anterioare”, spune Remus Ştefureac, director INSCOP Research, potrivit News.ro

ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul privind notorietatea

În clasamentul notorietății, Victor Ponta este primul, fiind cunoscut de 96,4% dintre cei chestionați, urmat de Diana Șoșoacă cu 95%, Marcel Ciolacu cu 94,2%, Emil Boc cu 90,9% și Mircea Geoană cu 89,1%.

Pe locurile următoare se află: Dacian Cioloș cu 84,5%, George Simion cu 82,8%, Nicolae Ciucă cu 82,6%, Mihai Tudose cu 54,8% și Cătălin Drulă cu 46,7%.

ADVERTISEMENT

Acest sondaj de opinie a fost realizat de INSCOP Research la solicitarea News.ro. Colectarea datelor a avut loc între 20 și 25 mai 2024, utilizând metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion simplu stratificat de 1100 de persoane.

Eșantionul este reprezentativ pentru categoriile socio-demografice relevante (sex, vârstă, ocupație) ale populației adulte neinstituționalizate din România. Marja de eroare a sondajului este de ±2,95%, cu un nivel de încredere de 95%.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României