News

Sondaj pentru Primăria Capitalei. În ce scenarii ar mai câștiga Nicușor Dan un nou mandat

Nicușor Dan se confruntă cu probleme mari. Se pare că bucureștenii nu mai au încredere în actualul edil. Scenariile sunt sumbre.
06.06.2023 | 21:57
Sondaj pentru Primaria Capitalei In ce scenarii ar mai castiga Nicusor Dan un nou mandat
Scenarii sumbre pentru Nicușor Dan. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Potrivit unui sondaj realizat de institutul de sondare DCMedia Group la comanda DC News, s-a constatat că 52% dintre respondenți consideră că direcția în care merg lucrurile în București este una greșită, în timp ce 48% cred că lucrurile merg într-o direcție bună.

Ce ar trebuie să se întâmple ca Nicușor Dan să câștige alegerile locale

În ceea ce privește evaluarea activității primarului Nicușor Dan, rezultatele sondajului au arătat că 5% dintre respondenți au considerat că activitatea sa a fost foarte bună, 34,6% au considerat-o bună, 9% au considerat-o nici bună, nici proastă, 23,7% au considerat-o proastă, iar 27,3% au considerat-o foarte proastă.

ADVERTISEMENT

Sondajul a prezentat, de asemenea, mai multe scenarii privind câștigarea alegerilor la Primăria București. În primul scenariu, în care Nicușor Dan ar candida singur, Gabriela Firea susținută de PSD ar obține 37,3% din voturi, în timp ce Nicușor Dan ar obține 28,3%. Alți candidați menționați în acest scenariu au obținut procente mai mici.

În al doilea scenariu, în care Nicușor Dan ar fi susținut de PNL și USR, acesta ar câștiga alegerile cu 43,5% din voturi, iar Gabriela Firea susținută de PSD ar obține 41,3%. În cel de-al treilea scenariu, în care Nicușor Dan ar fi susținut de USR, PMP și Forța Dreptei, acesta ar obține 36,2% din voturi, apropiindu-se de Gabriela Firea cu 37,7%.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul, divizat între dreapta și stânga

În cel de-al patrulea scenariu, în care Firea ar fi susținută de PSD și PNL, aceasta ar câștiga alegerile cu 44,4%, în timp ce Nicușor Dan susținut de USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 40,2%. George Simion de la AUR ar obține procentul cel mai mic în toate scenariile menționate.

Astfel, sondajul evidențiază faptul că Bucureștiul este divizat între stânga și dreapta, și că combinația politică de partide joacă un rol important în câștigarea alegerilor, mai mult decât personalitatea candidatului.

ADVERTISEMENT

„Pe Nicuşor Dan în primul rând îl susţinem acum, pentru că a fost candidatul nostru şi pentru că se străduieşte să facă ceva cu Bucureştiul. Şi în al doilea rând eu – şi sunt şi bucureştean – o să fac tot ce ţine de mine ca Gabriela Firea să nu ajungă din nou primar, pentru că administraţia Firea a fost un dezastru financiar, un dezastru instituţional şi a răpit acestui oraş, probabil zece ani”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, în cadrul unui interviu pentru Prima TV.

Nicușor Dan, anunț important pe rețelele sociale

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a informat publicul cu privire la progresul lucrărilor desfășurate la Pasajul Doamna Ghica și a furnizat informații despre data estimată pentru deschiderea circulației în zonă.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan a anunțat că au început lucrările de armare la Pasajul Doamna Ghica și că, în următoarele două săptămâni, se va trece la etapa de betonare. Primarul a subliniat că, conform asigurărilor sale, pasajul va fi deschis traficului în toamnă.

”Lucrări de armare la Pasajul Ghica. În aproximativ două săptămâni începe betonarea. Proiectul este în grafic, iar în toamnă Pasajul va fi deschis circulaţiei”, a anunțat Nicuşor Dan, marţi, pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT