News

Sondaj. PSD urcă în sondaje, mai recuperează din distanţa faţă de PNL. Două partide importante sunt sub pragul electoral

26.05.2020 | 16:43
Sondaj PSD urca in sondaje mai recupereaza din distanta fata de PNL Doua partide importante sunt sub pragul electoral
ADVERTISEMENT

PNL a pierdut mai mult de 5 procente de la începutul anului, dar încă păstrează un avans considerabil față de PSD.

PNL păstrează un avans față de PSD

Sondajul realizat de Inscop în perioada 15-20 mai la comanda Pro România arată că, deși a pierdut puncte importnate, pe timpul crizei provocate de coronavirus, PNL păstrează un avans liniștitor față de PSD.

ADVERTISEMENT

Conform acestul sondaj, liberalii conduc în intențiile de vot cu 38,5%, dar înregistrează o scădere de 5,5 procente față de 1 ianuarie 2020. În schimb PSD a reușit să urce de la 21% la 25,8%.

Procentele sunt calculate din numărul respondenților care au declarat că merg la vot și au o opțiune sigură. Clasamentul este completat de alianța USR PLUS (10,2%), Pro România (9,4%) și UDMR (6%).

ADVERTISEMENT

79% dintre români cred că economia României va fi afectată de coronavirus

Două partide importante de pe scena politică a României ar rămâne sub pragul electoral, conform sondajului. Astfel, ALDE ar aduna doar 3,6% din sufragii, în timp ce PMP ar înregistra un scor de 3,5%.

De notat este faptul că aproape 79% dintre respondenți au declarat că economia României va fi afectată în mare sau foarte mare măsură de epidemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1.132 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Președintele Klaus Iohannis a stabilit o întâlnire de urgență cu liderii PNL și cu o parte dintre miniștrii Guvernului Orban marți, de la ora 17:00, la Vila Lac. Cel mai probabil, discuțiile se vor axa pe teme politice, asta în contextul în care în ultima perioadă au existat mai multe critici la adresa Guvernului.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe voci anunță că Marcel Vela, Monica Anisie și Violeta Alexandru sunt principalele  nume vizate de remanierea Guvernului, însă Ion Ștefan, Cătălin Predoiu, Marcel Boloș sau Florin Cîțu nu stau nici ei liniștiți.

ADVERTISEMENT