News

Sondaj Politico. PNL și USR PLUS, prăbușire în preferințele electoratului. PSD, lider detașat

PNL și USR PLUS scad dramatic în ochii electoratului, iar PSD și AUR au parte de creșteri consistente, arată un sondaj de opinia realizat de Politico.
17.08.2021 | 08:50
Sondaj Politico PNL si USR PLUS prabusire in preferintele electoratului PSD lider detasat
ADVERTISEMENT

Un sondaj de opinie realizat de publicația Politico indică o prăbușire a PNL în intenția de vot a electoratului român și o creștere semnificativă a principalului partid de opoziție, PSD.

O ascensiune fulminantă înregistrează și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în timp ce USR PLUS, un alt partid aflat la guvernare, se situează abia pe locul 4. Cei de la UDMR își păstrează procentul ”clasic” de 5-6%.

ADVERTISEMENT

Sondaj Politico. PNL și USR PLUS scad dramatic în ochii electoratului. PSD și AUR creșteri consistente

Guvernarea cu extrem de multe probleme și scandaluri, precum și luptele interne din partid, par a reprezenta o piatră de moară pentru cel mai important partid din coaliție, PNL.

Liberalii premierului Cîțu și al rivalului său de la congresul din toamnă, Ludovic Orban, președintele în exercițiu, au pierdut multe procente în ochii electoratului și, conform acestui studiu sociologic Politico, mai au doar 4 procente peste surpriza alegerilor din decembrie 2020, AUR.

ADVERTISEMENT

PNL a ajuns la doar 18% din preferințele electorale, iar AUR a urcat la 14%. USR PLUS se află de asemenea pe un trend negativ, ajungând la 12%.

În continuare, la fel ca în absolut toate celelalte sondaje, locul 1 în preferințele alegătorilor este ocupat de principalul partid de opoziție, PSD, cu 34% de procente încredere, adică mai mult decât PNL și USR PLUS combinate.

ADVERTISEMENT

De la începutul lunii mai, social-democrații conduși de Marcel Ciolacu înregistrează o creștere semnificativă și constantă, câștigând în 3 luni 6 procente, de la 28% la 34%

Sondaj de opinie. Sursa foto: politico.eu

Sondajul de față constă într-o statistică Politico.eu care urmărește date naționale și intenția de vot prezentate în sondajele din toate țările din Uniunea Europeană. Sunt date actualizate zilnic. Cifrele de mai sus sunt valabile pentru 26 iulie.

ADVERTISEMENT

PSD, lider detașat și într-un sondaj INSOMAR

PSD ocupă locul 1 în preferințele alegătorilor și într-un sondaj INSOMAR realizat luna trecută, cu aproape 40 de procente încredere.

În acest sondaj, liberalii stau și mai rău, fiind cotați la 15% încredere. La scrutinul general de anul trecut, partidul condus de Ludovic Orban a obținut 25 de procente din preferințele celor care s-au prezentat la vot.

PSD-ul, partid care a câștigat alegerile parlamentare din decembrie, a urcat până la peste 38%, adică o creștere de 10 procente.

În acest sondaj, formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a ajuns la 14,95%, la un pas de liberali, conform datelor oferite de INSOMAR.

ADVERTISEMENT