Alegeri 2024

Sondaj realizat la comanda PSD: Gabriela Firea, peste Nicușor Dan, cu două zile până la alegerile locale din Capitală

Conform unui sondaj realizat la comanda PSD, Gabriela Firea se află peste Nicușor Dan în preferințele electoratului din București, cu două zile până la alegeri.
07.06.2024 | 15:15
Sondaj realizat la comanda PSD Gabriela Firea peste Nicusor Dan cu doua zile pana la alegerile locale din Capitala
Sondaj Epsilon Poll la comanda PSD: Gabriela Firea, favorită să câștige alegerile pentru Primăria Municipiului București. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la alegerile pentru Primăria Municipiului București, este peste Nicușor Dan în preferințele electoratului, arată cel mai recent sondaj de opinie realizat la comanda social-democraților.

Sondaj Epsilon Poll la comanda PSD: Gabriela Firea, favorită să câștige alegerile pentru Primăria Municipiului București. Nicușor Dan, al doilea

Un sondaj de opinie online realizat de cei de la Epsilon Poll, la comanda PSD, ​o plasează pe candidata PSD, Gabriela Firea, în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, cu 32%.

ADVERTISEMENT

Ea este urmată în clasament de candidatul independent susținut de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, FD), Nicușor Dan. Actualul primar este cotat cu 31% dintre preferințe.

Podiumul este completat de Cristian Popescu Piedone (PUSL). Acesta ar obține doar 11% din voturi. Nu ar trece de 10% candidatul PNL, Sebastian Burduja (doar 9 procente). Mai apar în acest sondaj Diana Şoşoacă (SOS România) – 5% şi Mihai Enache (AUR) – 4%.

ADVERTISEMENT
Sondaj realizat la comanda PSD: Gabriela Firea, peste Nicușor Dan
Sondaj realizat la comanda PSD: Gabriela Firea, peste Nicușor Dan. Sursa foto: Epsilon Poll

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Municipiului București, dvs. cine credeți că va câștiga?”, tot Gabriela Firea se află în frunte.

Astfel, 45% dintre cei chestionaţi au spus că Gabriela Firea va triumfa pe 9 iunie, 43% l-au indicat pe Nicuşor Dan, 6% pe Cristian Popescu Piedone, 4% pe Sebastian Burduja și doar 1% au spus Diana Şoşoacă sau Mihai Enache.

ADVERTISEMENT

O largă majoritate a celor chestionați în această cercetare sociologică – 78% –  consideră că este important să aibă loc o dezbatere între candidați pentru a merge la urne duminică, 9 iunie.

Bucureștenii, nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă Capitala

În același sondaj, cetățenii au mai fost întrebați despre direcția în care s-a îndreptat Capitala în ultimii 4 ani. Majoritatea, 68%, au spus că aceasta a fost una greșită. Doar 27% au o opinie contrară.

ADVERTISEMENT

Întrebați despre activitatea edilului în exercițiu, Nicușor Dan, 63% dintre cei chestionaţi se consideră nemulțumiți sau foarte nemulţumiţi de cum este administrat cel mai mare oraș al țării. Doar 28% afirmă că sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți.

Sondajul Epsilon Poll a fost efectuat în perioada 31 mai – 2 Iunie 2024. Are la bază un eşantion de 5.430 identităţi online/respondenţi analizaţi, reprezentând populaţia adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul Bucureşti, auto-identificată cu vârsta de peste 18 ani.

Sondajul a fost făcut pe baza unui chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuţiei din populaţia adultă a Municipiului Bucureşti. Marja de eroare la nivelul întregului eşantion este + / – 5%, la un nivel de încredere de 90%.

ADVERTISEMENT
Valeriu Iftime a anunțat victoria în alegerile de la Botoșani, apoi a aflat...
Valeriu Iftime a anunțat victoria în alegerile de la Botoșani, apoi a aflat rezultatele parțiale. Lovitură pentru finanțatorul din Superligă
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român...
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român pregătit de americani la Harvard vine cu vești proaste
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”....
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”. Dintre cine se va alege noul selecţioner, după EURO 2024
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil,...
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil, condamnat cu două luni înainte de alegeri
Raza mea de soare! Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita...
Raza mea de soare! Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita lui! Radiază de fericire împreună
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum...
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum arată mama sa. Ipostaza rară cu Mariana Simion
Apple anunță schimbări. Actualizări garantate pentru utilizatorii iPhone
Apple anunță schimbări. Actualizări garantate pentru utilizatorii iPhone
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar...
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar făceai lejer un concediu pentru toată familia în Grecia, Turcia sau Egipt
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în...
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în curtea sediului central
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea...
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea și-a părăsit fosta soție