News

Sondaj. 26% dintre români ar părăsi țara dacă Rusia ar ataca şi România

Un sondaj realizat de Avangarde arată că 26% dintre români ar părăsi țara dacă Rusia ar ataca şi România. În schimb, 46% dintre români ar rămâne în țară
23.03.2022 | 17:36
Sondaj 26 dintre romani ar parasi tara daca Rusia ar ataca si Romania
Un sondaj arată procentul românilor care ar părăsi țara în cazul unui război în România. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un sondaj numit “Despre război și patriotism”, realizat de Avangarde, arată care este procentul românilor care ar fugi din țară în cazul unui război în România. Datele arată că 26% dintre români ar părăsi țara dacă Rusia ar ataca și România.

26% dintre români ar părăsi țara dacă Rusia ar ataca şi România

În perioada 20 – 22 martie 2022, un sondaj cu privire la situația din Ucraina a fost realizat de Avangarde. Rezultatele arată că 26% dintre români ar pleca din țară în cazul unui război purtat și pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În schimb, 46% dintre respondenți spun că ar rămâne în România chiar dacă ar începe un conflict armat. 26% nu au știut să răspundă, iar 2% au refuzat să ofere un răspuns la această întrebare.

30% dintre intervievați consideră că românii aflați în țară s-ar înrola în armată dacă s-ar declanșa un război pe teritoriul României. 39% nu au fost de aceeași părere, în timp ce 29% nu au știut să răspundă, iar 2% nu au vrut să răspundă.

ADVERTISEMENT

Întrebați dacă consideră că în România ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu, în actualul context internațional, 30% dintre români au răspuns că da, 47% au spus că nu, în timp ce 23% nu au știut să dea un răspuns.

Un alt rezultat interesant e că 11% dintre români au spus că țara noastră ar trebui să se unească cu Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Încrederea în capabilitatea politicienilor români de a gestiona un război este extrem de scăzută

În urma sondajului, a reieșit faptul că românii nu au încredere în capabilitatea politicienilor din țara noastră să gestioneze un posibil război în România.

41% dintre cei care au răspuns acestui sondaj consideră că niciun politician român nu poate face față unei astfel de provocări.

ADVERTISEMENT

Totuși, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană au fost indicați de câte 8% dintre intervievați, iar 3% au indicat alte nume, precum Marcel Ciolacu (1,5%) și Klaus Iohannis (1%).

Datele arată că românii au o încredere ridicată în liderii străini, pe primele trei locuri fiind plasați Maia Sandu, Volodimir Zelenski și Joe Biden.

ADVERTISEMENT