News

Sondaj surprinzător. Pe cine consideră românii vinovați în cazul de la Caracal

24.08.2019 | 08:40
Sondaj surprinzator Pe cine considera romanii vinovati in cazul de la Caracal

Cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 18 ani au fost răpite, sechestrate și cel mai probabil ucise de Gheorghe Dincă, un fost mecanic auto din oraș, a șocat și revoltat în egală măsură opinia publică, generând numeroase controverse. Cel mai recent sondaj realizat de CURS și-a propus să măsoare impactul pe care l-a avut această tragedie asupra societății românești, iar rezultatele obținute sunt mai mult decât relevante.

Românii urmăresc cu mare interes cazul de la Caracal

Mai concret, 91% dintre cei care au luat parte la respectivul sondaj au declarat că urmăresc cu mare atenție acest caz, considerând, totodată, că întreaga anchetă a fost gestionată complet greșit de autoritățile statului.

Respondenții au fost rugați să opineze în privința vinovaților pentru tragedia de la Caracal, iar în urma centralizării a rezultat că 70% dintre români îi consideră responsabili pe polițiști, în vreme ce 47% pun totul pe seama procurorilor. Totodată, 31% au adus în discuție Legile (n.r. Codul Penal, Codul de Procedură Penală), iar 20% dintre participanții la sondaj îi consideră vinovați pe cei de la STS pentru că nu au reușit să localizeze în timp util telefonul de pe care a sunat Alexandra Măceșanu. Interesant este faptul că doar 7% dintre români consideră că vina pentru acest caz atârnă pe umerii politicienilor.

Sondaj CURS privind cazul de la Caracal
Sondaj CURS privind cazul de la Caracal

Sondaj surprinzător: polițiștii, principalii vinovați pentru crimele de la Caracal

De asemenea, oamenii au fost întrebați împotriva cui se îndreaptă supărarea lor după tragedia de la Caracal, iar 24% au spus că sunt supărați pe polițiști, 17% pe legile proaste, în timp 16% aruncă întreaga vină pe procurori. În plus, 10% sunt supărați pe atitudinea autorităților față de problema violurilor și  violențelor împotriva femeilor, iar 9% sunt supărați pe politicieni și pe Guvern.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 9 august-19 august, pe un eșantion de 1500 respondenţi, persoane cu drept de vot (n.r. peste 18 ani). În ceea ce privește marja de eroare, aceasta a fost de +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%.

 

 

Tags: