News

Sony, avertisment ferm în privința consolelor PlayStation 5. Ce se întâmplă cu stocurile disponibile

11.05.2021 | 09:52
Sony avertisment ferm in privinta consolelor PlayStation 5 Ce se intampla cu stocurile disponibile
ADVERTISEMENT

Consola PlayStation 5 a avut parte de o lansare dificilă, iar Sony îi avertizează pe fanii jocurilor video că problemele sunt departe de a se fi terminat.

Consolele PlayStation 5 au încă stocuri reduse pe piețele globale. La momentul lansării, asta s-a dovedit a fi o reală problemă pentru cumpărători. Speculanții și-au făcut rapid apariția și, odată ce au pus mâna pe console, le-au vândut cu prețuri chiar și duble față prețurile recomandate de producător. Cumpărători, însă, s-au găsit.

ADVERTISEMENT

Cererea pentru consolă rămâne în continuare foarte ridicată, mai ales pentru că produsul este încă nou, având mai puțin de jumătate de an de la lansare. Până în prezent, Sony a reușit să vândă 7,8 milioane de console și ar vrea ca în următoarele 12 luni să mai vândă alte 14,8 milioane de console.

Sony, avertisment cu privire la stocurile scăzute de PlayStation 5

Totuși, cifrele sunt mult mai mici decât cele pe care le-ar fi putut oferi compania. Sony a avertizat analiștii că problema stocurilor nu va fi rezolvată anul acesta și s-ar putea întinde chiar și în cea mai mare parte a anului 2022.

ADVERTISEMENT

Cauza problemelor pentru Sony o reprezintă oferta scăzută de semiconductori disponibilă la nivel global. Producția nu poate fi accelerată în lipsa acestor componente importante.

Sony a făcut o predicție în care indica faptul că stocurile de semiconductori ar urma să revină către normal în următoarele luni, însă și-a reconsiderat analiza și nu mai are un estimat de revenire la normal.

ADVERTISEMENT

Hiroki Totoki, CFO-ul companiei, a declarat într-o ședință cu ușile închise că ”nu cred că cererea se va calma anul acesta și chiar dacă reușim să producem mai multe unități de PS5 anul viitor, oferta noastră nu va putea ține pasul cu cererea pieței”, conform gsmarena.com.

Sony nu e singura companie care are probleme în ceea ce privește stocurile de console de jocuri video. Atât Microsoft, cât și Nintendo suferă din aceeași cauză, iar Microsoft crede că va scăpa din această situație undeva în jurul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceste probleme, Sony a reușit însă să atingă cifre de vânzare mai mari decât a făcut-o în același interval de timp, la momentul lansării PlayStation 4.

ADVERTISEMENT