Life

Soprana Angela Gheorghiu, în scandal cu dirijorul Cristian Măcelaru. Ce i-a reproșat acestuia

Soprana Angela Gheorghiu este implicată într-un nou scandal. De data aceasta cu dirijorul Cristian Măcelaru. Artista i-a adus un reproș dur acestuia pe rețelele de socializare.
26.07.2022 | 16:45
Soprana Angela Gheorghiu in scandal cu dirijorul Cristian Macelaru Ce ia reprosat acestuia
Anghela Gheorghiu și dirijorul Cristian Măcelaru, în scandal. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Soprana Angela Gheorghiu stârnește noi controverse în spațiul public. De această dată, după ce i-a lăsat un comentariu dur, pe rețelele de socializare, dirijorului Cristian Măcelaru.

Ce i-a reproșat Angela Gheorghiu lui Cristian Măcelaru

Renumita cântăreață de operă l-a criticat pe Cristian Măcelaru pentru că a dirijat Rapsodia Română, de George Enescu, în fața Turnului Eiffel. Asta după ce, în urmă cu câteva luni a spus că Maria Tănase, Ciprian Porumbescu și George Enescu sunt ”false legende”.

ADVERTISEMENT

Recentul scandal a avut loc odată ce Cristian Măcelaru a postat, pe facebook, un filmuleț din fața Turnului Eiffel, în care dirija Orchestra Națională a Franței, de Ziua Bastiliei. Acesta a ținut și să scrie câteva cuvinte, prin care și-a exprimat admirația față de un asemenea moment special.

La scurt timp, în comentarii apare și o opinie a faimoasei soprane care l-a numit pe colegul său de breaslă ”laș și trădător”, precizându-i și că este ”un alt român”. De altfel, ea i-a reamintit că mai sunt și alți compozitori români, care nu sunt cunoscuți.

ADVERTISEMENT

”Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun…un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat!

Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect”, i-a scris Angela Gheorghiu lui Cristian Măcelaru, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Angela Gheorghiu și-a șters comentariul, dar o colegă de breaslă i l-a observat și l-a arătat tuturor

Angela Gheorghiu și-a sters comentariul rapid. Însă, pianista Ana Silvestru a făcut la fel de rapid o captură, pe care a postat-o pe pagina sa și i-a adus critici.

Ana Silvestru a scris că Angela Gheorghiu nu dă dovadă de frumusețe sufletească și și-a exprimat neînțelegerea față de soprană în condițiile în care dirijorul a felicitat-o la un moment dat, la un concert.

ADVERTISEMENT

Ana Silvestru a mai notat că nu-și poate explica ura Angelei Gheorghiu pentru George Enescu, apreciat în lumea întreagă și studiat la universitățile de profil.

”Nu-mi este clar de unde vine ura pentru Enescu, lăsăm această dilemă în seama universităţilor numite în postare, unde se predă că Enescu călătorea o lună pe vapor ca să cînte la un muzeu în America şi să înlocuiască urgent un dirijor indispus”, a scris și Ana Silvestru pe pagina sa de facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: