Life

Soprana Angela Gheorghiu, reacție dură: ”Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat niciodată.” Ce a supărat-o pe celebra soprană

Angela Gheorghiu a reacționat dur și a declarat că nu datorează nimic României, care nu a sprijinit-o, niciodată. În 32 de ani a avut doar 4 sau 5 concerte cu onorarii.
31.07.2022 | 17:23
Soprana Angela Gheorghiu reactie dura Nu datorez nimic Romaniei nu am fost sustinuta de acest stat niciodata Ce a suparato pe celebra soprana
Angela Gheorghiu a răbufnit și și-a spus of-ul. Sursa foto. Facebook.
ADVERTISEMENT

Soprana Angela Gheorghiu a răbufnit pe Facebook și și-a spus of-ul. Într-o postare pe Facebook, celebra soprană a declarat că nu datorează nimic țării noastre. Aceasta a mai ținut să sublinieze că nu a fost sprijinită niciodată ”de acest stat”. În 32 de ani, Angela Gheorghiu a avut în România doar 4 sau 5 concerte cu onorarii și mai multe cu apariții caritabile.

Angela Gheorghiu, replică dură: ”Nu datorez nimic României”

Angela Gheorghiu, în vârstă de 56 de ani, l-a criticat dur pe dirijorul Cristian Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței, pe care îl acuză că nu ar fi vrut să o distribuie într-un spectacol de Ziua Națională a Franței.

ADVERTISEMENT

Celebra soprană a mărturisit că ea nu a primit susținere din România, în schimb, ea a încurajat și susținut muzicieni în cariera sa, pe care i-a invitat în concertele sale.

”Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, a publicat duminică, 31 august, Angela Gheorghiu pe contul său oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

Soprana a mai spus că în România a avut mai multe spectacole caritabile, decât plătite.

”În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, a mai scris Angela Gheorghiu.

„Fiecare este liber să asculte pe cine dorește, să-i placă de cine alege”

Angela Gheorghiu a mai afirmat că fiecare este liber să asculte pe cine dorește. Soprana mai spune că în România nu se vorbește de mulți compozitori cu cariere importante.

ADVERTISEMENT

”Desigur, fiecare este liber să asculte pe cine dorește, să-i placă de cine alege, dar e păcat că în România nu se vorbește mai mult și de alți muzicieni români, compozitori, cântăreți de operă, ale căror compoziții sau cariere sunt cu mult mai importante pentru istoria muzicii UNIVERSALE”, a mai punctat soprana în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Angela Gheorghiu a declarat într-un interviu publicat de Contributors.ro că mai multe dintre personalitățile lumii muzicale ale României sunt „false legende“. Celebra soprană a mai spus despre acestea că nu au avut de fapt o carieră internațională remarcabilă.

ADVERTISEMENT

Iar printre cei la care a făcut referire că sunt mai puțin importanți din punct de vedere al operei artistice se numără Ciprian Porumbescu şi George Enescu, dar şi cântăreața Maria Tănase.

ADVERTISEMENT