News

Soprana Maria Macsim Nicoară avea o alcoolemie de peste 2 la mie în momentul accidentului!

28.05.2020 | 10:35
Soprana Maria Macsim Nicoara avea o alcoolemie de peste 2 la mie in momentul accidentului
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii în cazul Mariei Macsim Nicoară, soprana care se zbate între viață și moarte pe patul de spital după ce ar fi alunecat pe scări din pricina băuturilor alcoolice pe care le consumase. Chiar dacă apropiații lasă de înțeles că totul ar fi pornit de la un scandal pe care victima l-ar fi avut cu soțul său, cei doi aflându-se în pragul divorțului, ancheta își urmează cursul firesc și pare să confirme, cel puțin într-o oarecare măsură, versiunea bărbatului.

Soprana Maria Macsim Nicoară avea o alcoolemie de peste 2 la mie în momentul accidentului

Potrivit unor surse judiciare, s-a stabilit că îndrăgita interpretă de muzică clasică consumase într-adevăr băuturi alcoolice în ziua respectivă, atât în vizită la rude, cât și acasă. Așa se face că avea o alcoolemie de cel puțin 2 la mie în momentul tragicului accident.

ADVERTISEMENT

Din cauza alcoolemiei mari, corpul nu se mai poate apăra, să reacţioneze, în sensul să se ţină de ceva, cum ar fi o balustradă. Sau să se apere cu mâinile, în momentul căderii. De asemenea, este posibil să nu fi simţit durere foarte mare imediat după cădere, din cauza alcoolului care i-a amorţit simţurile, iar capacitatea de autoapărare a organismului s-a diminuat considerabil”, a explicat un medic legist pentru ziaruldeiasi.ro.

Totodată, trupul femeii prezintă trei echimoze, cel mai probabil din pricina căzăturii suferite: în jurul ochilor, unde este vineție, la unul dintre umeri, dar și în zona capului, unde are o fractură craniană. Aceasta din urmă ar putea fi cauza ochilor vineții, susține specialistul.

ADVERTISEMENT

Soprana avea de gând să divorțeze din cauza infidelităților soțului

Urmează ca anchetatorii să stabilească dacă pata de vomă de pe peretele de lângă scări aparţine mezzosopranei. Până în prezent, oamenii legii au ajuns la concluzia că soțul, Constantin Nicoară a avut o relaţie extraconjugală cu o femeie apropiată ca vârstă, vânzătoare la un magazin din Aroneanu și căsătorită la rândul ei.

Se pare că Maria Macsim Nicoară era la curent cu infidelitățile partenerului de viață și avea de gând să pună capăt căsniciei. În plus, rude, prieteni sau colegi din cadrul Operei Naționale Române Iași, cu toții o descriu drept o persoană „discretă” și vorbesc despre nenumăratele umilințe suportate de-a lungul timpului din partea bărbatului.

ADVERTISEMENT

Apropiații insistă asupra faptului că victima nu era o consumatoare înrăită a băuturilor alcoolice, spre deosebire de Codrin Nicoară și pun întreaga situație pe seama stresului provocat de certurile cu partenerul de viață, care „o teroriza”.

Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică.

ADVERTISEMENT

Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. A încercat să îşi salveze căsnicia”, a dezvăluit o persoană din anturajul sopranei, sub protecția anonimatului.

ADVERTISEMENT
Tags: