News

Sora lui Meliss, adolescenta înjunghiată în Grădina Botanică din Craiova, revoltată după tragedia de la 2 Mai: “Cer ca oamenii dezinteresați de meseria lor să plece acasă”

Sora lui Meliss, adolescenta înjunghiată în Grădina Botanică, revoltată după tragedia de la 2 Mai. Tânăra a înaintat o petiție.
25.08.2023 | 20:14
Sora lui Meliss adolescenta injunghiata in Gradina Botanica din Craiova revoltata dupa tragedia de la 2 Mai Cer ca oamenii dezinteresati de meseria lor sa plece acasa
Ce a transmis sora lui Meliss, adolescenta înjunghiată în Craiova, după tragedia de la 2 Mai. Sursa foto: Facebook, Ziua de Constanța/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexia, sora lui Meliss, adolescenta înjunghiată în Grădina Botanică, este revoltată după tragedia petrecută la 2 Mai. Aceasta cere ca polițiștii care nu și-au făcut datoria să-și dea demisia. Tânăra a înaintat o petiție.

Sora lui Meliss, adolescenta ucisă îm Grădina Botanică din Craiova, revoltată după tragedia de la 2 Mai. Mesajul transmis

În luna iunie, Meliss, o adolescentă de 14 ani, a murit înjunghiată de un tânăr în Grădina Botanică din Craiova. Sora fetei încă se luptă cu durerea pierderii acesteia. În plus, ceea ce s-a întâmplat la 2 Mai a făcut-o să înainteze o petiție.

ADVERTISEMENT

Alexia, sora lui Meliss, a vorbit despre ce a pățit adolescenta și dă vina pe incompetența oamenilor legii pentru o astfel de tragedie. Tânăra cere demiterea polițiștilor.

Durerea prin care membrii familiei lui Meliss este una nemărginită, iar sora adolescentei vrea să se facă dreptate. Alexia a mai spus despre sora ei că nu merita un asemenea destin. Tot ce și-a dorit copila a fost să-și trăiască liniștită perioada adolescenței.

ADVERTISEMENT

“Subsemnata, Lungu Alexia-Andreea, cu domiciliul în Craiova, va adresez această petiție în legătură cu demisia tuturor polițiștilor care nu își respectă meseria și nu dau dovada de seriozitate în domeniu.

Într-o zi care ar fi trebuit să fie plină de bucurie și liniște în Grădina Botanică din Craiova, s-a produs o tragedie care ne-a marcat viețile pentru totdeauna. Meliss nu este o mașină avariată, nu este un obiect spart, stricat care îl arunci la gunoi și îl înlocuiești.

ADVERTISEMENT

Melisa este sora mea și eu am rămas fără ea, părintii mei au rămas fără copilul lor, și privim neputincioși rememorând în sinea noastră cum a fost înjunghiată ca un animal și cum a suferit singură până la ultima suflare”, a scris sora lui Meliss, notează cancan.ro.

Alexia vrea ca polițiștii care au dat dovadă de lipsă de profesionalism să renunțe la această meserie. Aceasta nu vrea ca nimeni să mai treacă printr-o asemenea tragedie.

ADVERTISEMENT

Alexia a răbufnit după tragedia petrecută la 2 Mai

În continuare, sora lui Meliss a adus în discuție și tragedia de la 2 Mai. Un tânăr aflat sub influența drogurilor la volan a ucis alți doi tineri, iar ceilalți au ajuns la spital. Înainte de accident, acesta a mai fost oprit de oamenii legii de două ori.

Alexia a spus că această tragedie ar fi putut fi evitată dacă polițiștii ar fi acționat la timp. Sora lui Meliss se gândește la durerea din sufletele familiilor care și-au pierdut copiii în urma accidentului cumplit.

“Alți tineri, în alt colț de țară au fost uciși de un drogat. Un drogat care putea fi oprit la timp, fără a mai comite fapta oribilă. Au lăsat în urmă ca și la noi, familii care acum își sfâșie la propriu hainele și carnea de pe ei de durere. Care își pun o mie de întrebări.

De ce noi, care trăim într-o lume simplă fără să furăm, fără să ucidem, fără să mințim, fără datorii morale și financiare, noi cei care vorbim civilizat, avem grija să nu deranjam cu vorbele și faptele, noi cei care nu ne uităm la avuțiile altora și nu poftim la nimic din ce au alții, pățim astfel de drame?!”, a mai scris ea.

Tânăra a mai spus că, dacă polițiștii ar fi fost mai vigilenți, sora ei și tinerii uciși la 2 Mai ar fi trăit și acum. În cazul lui Meliss, oamenii legii nu au luat în seamă comportamentul ciudat al tânărului care avea să o ucidă.

“Cer ca oamenii dezinteresați de meseria lor să plece acasă, nu să stea pentru un salariu și doar atât. Au obosit, nu se simt valorificați? Se plâng mereu de salarii mici, de stat în soare, în frig, se plâng că nu le place. Să plece acasă. Indiferența lor a permis ca o situație să devina de neconceput”, a mai scris ea în petiție.

“Cum poți, psihic să te mai consideri abil să poți să aperi alte suflete nevinovate?”

După ce a fost înjunghiată, Meliss și-a folosit ultimele puteri pentru a apela la 112. Din păcate, a fost prea târziu pentru ea. Alexia dă vina pe oamenii legii pentru tragedia dintre 2 Mai și Vama Veche, mai ales că tânărul care se afla la volan nu era la prima interacțiune cu polițiștii în acea noapte.

“În cazul celor doi copii din 2 Mai, alți polițiști la fel de incompetenți care au tratat cu superficialitate un individ pe care l-au oprit cu mașina. Aceeași abordare, ineficientă. Pentru că ei nu s-au simțit ca nu mai au dreptul ca acea uniforma să îi reprezinte, cer prin această petiție să ne unim și să cerem să plece acasă.

Cum poți, psihic să te mai consideri abil să poți să aperi alte suflete nevinovate? Cum poți privii oamenii în ochi? Este o durere profundă în sufletul nostru când ne gândim la nepăsarea așa zișilor apărători ai noștri, cum au tratat situația, ignorând semnele clare ale pericolului și neputând să acționeze adecvat în momentul critic”, a continuat Alexia.

În final, Alexia le-a cerut oamenilor să semneze petiția, în memoria surorii ei și a tinerilor uciși în accidentul rutier. Tânăra vrea ca cei care nu dau dovadă de profesionalism în apărarea cetățenilor să demisioneze.

ADVERTISEMENT
Tags: