Life

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, noi acuzații la adresa clinicii unde s-a tratat artistul: „Plămânii i s-au ars acolo”

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a lansat noi acuzații la adresa clinicii private unde s-a tratat artistul înainte să moară. Aceasta susține că plămânii i-au fost afectați de tratament.
14.11.2021 | 11:24
Sora lui Petrica Mitu Stoian noi acuzatii la adresa clinicii unde sa tratat artistul Plamanii i sau ars acolo
ADVERTISEMENT

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, lansează noi acuzații la adresa clinicii private din Reșița. Regretatul artist s-a trat acolo înainte să moară și a făcut terapie cu oxigen hiperbaric.

Sora interpretului de muzică populară îi acuză pe cei de la clinică de moartea fratelui ei. Aceasta susține că plămânii cântărețului au „ars” la clinică și nu din cauza infecției cu virusul SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, noi acuzații la adresa clinicii unde s-a tratat artistul

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 noiembrie, la Spitalul de Urgență din Reșița. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI după ce urmase un tratament cu oxigen hiperbaric la o clinică privată din același oraș.

Interpretul a vrut să facă această terapie pentru a se trata de efectele post-COVID.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, îi acuză pe medicii de la clinica privată de moartea solistului de muzică populară. Aceasta susține că plămânii fratelui ei erau maro după autopsie și nu în urma infecției cu coronavirus, ci din cauza tratamentului efectuat la clinică.

ADVERTISEMENT

Maria Tărchilă este sigură că medicii de la clinică nu i-au verificat actele și că plămânii i-au fost afectați în urma tratamentului.

„El a avut un dosar cu toatele actele, ce boli a avut. Trebuia să le fi văzut un medic, să se uite pe ele. Nu ar fi avut voie să intre în acea cabina. Cardiac, după Covid, ar fi trebuit să nu îl lase să intre.

ADVERTISEMENT

Nu au făcut testare, au făcut o ședință (…). Acolo nu au oameni care să se ocupe, să își dea acordul cu privire la un posibil tratament. (…)

Nu erau afectați plămânii. După autopsie, plămânii lui erau maro, nu roz, așa cum sunt ai oricărei persoane, chiar și după ce moare. Înseamnă că i s-au ars acolo, în cabina respectivă, la clinică”, a declarat sora cântărețului la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

După moartea fulgerătoare a lui Petrică Mîțu Stoian, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Clinica Nera, acolo unde s-a tratat interpretul de muzică populară a fost închisă temporar.

Cu toate acestea, reprezentanții clinicii au declarat, într-o postare pe pagina de Facebook, că terapia cu oxigen hiperbar nu a cauzat moartea cântărețului.

În plus, ministerul Sănătății a anunțat că tratamentul pe care l-a efectuat cântărețul nu este inclus în protocolul de tratament post-COVID.

ADVERTISEMENT