Fotbal intern

Sora unui adversar al României la EURO U21 2021, în top 20 WTA! A învins-o anul trecut pe Simona Halep

23.03.2021 | 22:45
Sora unui adversar al Romaniei la EURO U21 2021 in top 20 WTA A invinso anul trecut pe Simona Halep
ADVERTISEMENT

România U21 se pregăteşte de debutul la EURO 2021, unde primul meci îl va avea cu Olanda. FANATIK îţi prezintă un detaliu mai puţin cunoscut despre Perr Schuurs, fundaşul batavilor care are o soră cunoscută în lumea tenisului şi care e în top 20 WTA la dublu.

Perr Schuurs are şanse mari să fie titular în România U21 – Olanda U21, după ce în toamna anului trecut a făcut şi pasul spre naţionala mare. Fundaşul lui Ajax a fost chemat pentru meciurile cu Polonia şi Italia din Liga Naţiunilor, dar nu a prins şi debutul.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, Demi Schuurs, sora lui Perr, reuşeşte un sezon bun în tenis. Jucătoarea de tenis în vârstă de 27 de ani a ajuns până în semifinale la Australian Open 2021, pe tabloul de dublu, şi a câştigat trofeul la Doha, alături de Nicole Melichar, iar în finală le-au învins pe Monica Niculescu şi Jelena Ospatenko.

Sora lui Perr Schuurs, adversar al României la EURO U21 2021, a câştigat WTA Bucureşti Open

Pe lista jucătoarelor învinse de Demis Schuurs s-a numărat şi Simona Halep, pe care a înfrânt-o în 2020. În urmă cu mai bine de un an, românca a jucat în probele de simplu şi dublu la WTA Adelaide. Cea mai bună jucătoare a României şi Raluca Olaru au făcut pereche în Australia, iar în primul tur au fost eliminate de perechea Perr Schuurs/Kveta Peschke, scor 6-7(2), 6-4, 3-10.

ADVERTISEMENT

Demi Schuurs are amintiri plăcute din România, unde a obţinut al doilea trofeu major la dublu. Se întâmpla în iulie 2015, când batava şi Oksana Kalashnikova s-au impus la Bucureşti Open, după ce în finală le învingeau pe Andreea Mitu şi Patricia Maria Ţig.

Doi ani mai târziu, în 2017, Demi Schuurs nu a mai avut noroc la Bucureşti Open, unde a făcut pereche cu Elise Mertens. În finala turneului, cele două au fost învinse de Irina-Camelia Begu şi Raluca Olaru.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Demi Schuurs a câştigat 13 trofee la dublu şi a mai jucat alte 11 finale. În prezent, jucătoarea de tenis din Olanda ocupă locul 12 în clasamentul WTA de dublu şi în această săptămână va juca la Miami.

  • 1.553.049 de dolari a câştigat Demi Schuurs din tenis

Perr Schuurs s-a aflat pe lista lui Liverpool

Devenit titular în centrul defensivei la Ajax, pentru care a jucat 35 de meciuri în actualul sezon, Perr Schuurs a atras deja atenţia marilor cluburi. În toamna anului trecut, presa din Anglia anunţa că fundaşul de 21 de ani se află pe lista lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

După meciul Liverpool – Ajax 1-0, jucat în grupele Ligii Campionilor, Perr Schuurs a vorbit despre zvonurile apărute şi a anunţat că încă nu ia în considerare un transfer în afara Olandei.

“Am auzit și am citit și eu. Este primul meu sezon la echipa mare a lui Ajax. Vreau să joc aici câteva sezoane și să câștig trofee. Încă mai am treabă aici”, spunea Perr Schuurs.

  • 9.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Perr Schuurs

Tatăl lui Perr Schuurs deţine recordul selecţiilor în handbalul olandez

Lambert Schuurs a fost unul dintre cei mai buni handbalişti olandezi din istorie şi deţine recordul de selecţii în naţională. Între 1981 şi 2001, tatăl lui Perr Schuurs a bifat 312 meciuri pentru Olanda. În prezent, Lambert este antrenor secund la Limburg Lions. Pe lângă Perr şi Demi, fostul internaţional mare are o fiică, Fleau, care joacă handbal la Sittardia.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,30 este cota pentru ”1 solist” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT