News

Sora unui medic renumit din Capitală a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus! Gestul aparent banal care i-a adus sfârșitul

29.06.2020 | 19:19
Sora unui medic renumit din Capitală a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus! Gestul aparent banal care i-a adus sfârșitul
A murit de coronavirus după ce a servit o cafea împreună cu colegii la locul de muncă. Sursa foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Bilanțul deceselor provocate de răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țării noastre a ajuns deja la pragul critic de 1.634 și tinde să înregistreze noi creșteri pe zi ce trece, în condițiile în care s-au înregistrat până acum 26.582 de cazuri de îmbolnăvire, iar în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 210 pacienți.

Printre cei care și-au pierdut viața din cauza acestei boli se numără și sora Nicoletei Ilie, unul dintre salvatorii victimelor incendiului din clubul Colectiv. Potrivit medicului de la Spitalul de Arși din Capitală, tânăra s-a infectat cu COVID-19 în urma unei activități aparent banale desfășurate la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

A servit o cafea alături de colegi, fără să realizeze că unul dintre ei era purtător al virusului care în decurs de doar câteva luni a îngenuncheat întreaga lume. În plus, deși era o persoană extrem de prudentă, un singur moment de neatenție a fost de ajuns să îi provoace sfârșitul.

A fost ucisă de COVID-19 după o cafea servită alături de colegi

Trăiesc cea mai tristă perioadă din viața mea. Mi-am pierdut sora răpusă de Codiv. Nu era în vârstă, cu siguranță dacă nu lua acest virus mai avea mult de trăit. A fost foarte prudentă în această perioadă. O singură greșeală, la o cafea servită la serviciu în care a stat fără mască a dus la infectarea ei.

ADVERTISEMENT

Nu pot să descriu ce am trăit în aceste două săptămâni în care a stat internată. În general nu scriu și nu postez pe Facebook dar dacă ați simți măcar puțin din durerea asta poate v-ați gândit mai mult înainte să vă comportați prudent. Mai gândiți-vă! O mască nu e atât de greu de purtat!”, a scris Nicoleta Ilie pe contul personal de Facebook, în speranța că drama prin care trece familia ei îi va convinge pe sceptici să nu mai pună la îndoială existența virusului și să dea dovadă de mai multă responsabilitate.

Ministrul Sănătății avertizează: „Această boală există și poate ucide persoane tinere”

De altfel, într-un interviu acordat recent, Nelu Tătaru i-a îndemnat la rândul său pe români să respecte cu sfințenie toate măsurile de protecție și distanțare fizică. Totodată, ministrul Sănătății a subliniat faptul că noul coronavirus are o virulenţă crescută, care poate afecta şi ucide inclusiv persoane tinere, chiar dacă nu au comorbidităţi.

Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul  nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces.

ADVERTISEMENT

Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală.

Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale şi peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate. Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau  făceau vâlvă că un guvern sau o ţară a inventat ceva din interes politic, să-şi revină”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri