Sporturi

Sorana Cîrstea a explicat succesul din turul întâi de la Madrid: “Dacă pierd, să fie pe mâna mea!”

06.05.2018 | 15:27
Sorana Cirstea a explicat succesul din turul intai de la Madrid Daca pierd sa fie pe mana mea
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, a învins-o, duminică, pe sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 51 WTA, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4, calificându-se în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

Cîrstea s-a impus după un meci care a durat două ore şi trei minute şi în care a avut emoţii pe final, când Siniakova a revenit de la 1-5 în decisiv la 4-5 şi 30-0 pe serviciul jucătoarei din Târgovişte. Sorana Cîrstea a câştigat apoi patru puncte la rând şi a devenit a doua româncă în turul secund, după Irina Begu, locul 36 WTA, care a eliminat-o, sâmbătă, pe letona Jeelna Ostapenko, locul 5 WTA.

ADVERTISEMENT

“Un meci cu câteva urcuşuri şi coborâşuri. Am început bine, 6-4, apoi am coborât puţin nivelul. Mi-a servit bine astăzi şi imediat cum a reuşit break-ul, ăla a fost setul. În decisiv, am jucat bine până la 5-1; apoi am făcut un pas în spate, în loc să încerc să rămân agresivă. Şi m-a costat, s-a făcut 5-4. Dar mă bucur că am reuşit să închei. E o jucătoare destul de periculoasă, astfel că e o victorie bună pentru mine”, a explicat Cîrstea, conform unei televiziuni de sport.

Sorana Cîrstea: “Dacă pierd, să fie pe mâna mea”

“Sunt mândră de faptul că am reuşit să scot acest meci. Pe de altă parte, ar fi trebuit să îl închei la 5-1. Însă ăsta e tenisul, şi adversara a avut nişte momente în care a dat fără frică, a dat puncte câştigătoare. Eu mă retrăsesem, dar la 5-4, 0-30 am zis să dau fără frică în minge, să fiu afgresivă. Măcar, dacă pierd, să fie pe mâna mea”, a mai spus Sorana.

ADVERTISEMENT

Pentru Sorana urmează un duel extrem de tare, cu Daria Kasatkina, care a reuşit finală la Indian Wells. “O ştiu cât de cât, ne cunoaştem. E o adversară periculoasă, dar nu există meci uşor aici. Mă voi pregăti şi mâine voi intra în teren pregătită”, a concluzionat sportiva din România.