Sporturi

Sorana Cîrstea, antrenată de Darren Cahill: “Îi datorez multe, a fost uimitor”

01.08.2018 | 15:38
Sorana Cîrstea, antrenată de Darren Cahill: "Îi datorez multe, a fost uimitor"

Sorana Cîrstea, antrenată de Darren Cahill. Sorana Cîrstea a vorbit despre perioada în care era pregătită de către actualul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill.

Sorana Cîrstea a fost pregătita de către Darren Cahill. Este bine cunoscut faptul că Darren Cahill a reprezentat omul cheie în victoriile Simonei Halep. Puţini ştiu că înainte de a lucra cu Simona, Darren Cahill a mai colaborat cu o jucătoare din România. Este vorba despre Sorana Cîrstea, care a beneficiat de ajutorul australianului în urmă cu 5 ani.

Sorana Cîrstea, antrenată de Darren Cahill.Alături de tehnicianul de la Antipozi, Sorana a reuşit, în 2013, unul dintre cele mai bune turnee ale carierei, la Toronto. Acolo, sportiva care are în prezent 28 de ani a ajuns până în ultimul act, unde a fost învinsă de Serena Williams. Pe parcurs, Sorana a eliminat adversare de calibru, precum Caroline Wozniacki (10 WTA la acea vreme), Jelena Jankovic (14 WTA), Petra Kvitova (7 WTA) și Na Li (5 WTA).

Sorana Cîrstea, antrenată de Darren Cahill: “A fost uimitor”

Meciul din sferturi, cu Kvitova, a fost unul aparte, iar Darren Cahill a avut un aport decisiv la victoria Soranei, la fel cum se întâmplă acum la multe din meciurile Simonei. Tîrgovişteanca l-a lăudat pe australian după acea partidă, câştigată cu 4-6, 7-5, 6-2. “A venit la 4-3 în setul secund şi mi-a arătat o fetiţă din tribune. Mi-a spus: ‘Unde vrea ea să fie?’. Eu i-am răspuns: ‘Aici, în locul meu!’. Aşa că el mi-a spus: ‘Ok, deci pentru asta eşti aici. De asta munceşti atât de mult. De asta ai sacrificat totul, pentru astfel de momente. Nu există niciun alt loc în lumea asta unde ţi-ai dori să fii’.

Acel speech n-a avut nimic de a face cu tenisul, a fost pur motivaţional. Atunci mi-a luat toată presiunea de pe umeri. ‘Sunt aici să joc, să mă bucur, să dau tot ce am mai bun. E mai bună decât mine, dar nu o să mă predau. O să lupt până la ultimul punct’, mi-am zis. Îi datorez multe lui Darren pentru această victorie. A fost incredibil”, afirma, la acea vreme, Sorana Cîrstea.

A fost aproape de o colaborare cu Roger Federer

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a fost în trecut la doar un pas de a-i fi antrenor elveţianului Roger Federer. Tony Godsick, agentul lui Roger Federer, a dezvăluit că elveţianul a fost aproape să se înţeleagă cu Darren Cahill în 2009, atunci când cei doi s-au antrenat împreună timp de nouă zile la Dubai.  Australianul a refuzat în ultima clipă oferta lui Roger de a i se alătura în echipă, argumentul lui Darren fiind familia, de care nu putea sta departe câteva săptămâni bune pe an. La acea vreme, cei doi copii ai familiei Cahill aveau 4, respectiv 7 ani.

Sorana Cîrstea, antrenată de Darren Cahill. Cahill i-a mai pregătit pe Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco si Lleyton Hewitt. Alături de Cahill, Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar Agassi a devenit cel mai vârstnic lider ATP. Simona Halep este antrenată de Darren Cahill de la începutul anului 2016, ajungând împreună pe locul 1 WTA şi jucând două finale de Mare Şlem, la Roland Garros în 2017 şi Australian Open 2018.