Sport

Sorana Cîrstea – Barbora Krejcikova 3-6, 3-6, în finala WTA Strasbourg. Ce a spus românca la festivitatea de premiere

Sorana Cîrstea a pierdut în două seturi simetrice, 3-6, 3-6, finala turneului WTA de la Strasbourg împotriva Barborei Krejcikova.
29.05.2021 | 16:02
Sorana Cirstea  Barbora Krejcikova 36 36 in finala WTA Strasbourg Ce a spus romanca la festivitatea de premiere
ADVERTISEMENT
29-05-2021
15:10

Prima reacție a Soranei Cîrstea după finala pierdută: "Adversara mea a fost prea bună azi"

Sorana Cîrstea a felicitat-o pe Barbora Krejcikova pentru prestația excelentă din finala de la Strasbourg. Cehoaica s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3.

“A fost o săptămână bună pentru mine, sunt mulțumită. Adversara din finală a fost prea bună, merită trofeul. M-am simțit ca acasă, mulțumesc foarte mult organizatorilor”, a declarat Sorana Cîrstea. A vorbit inclusiv în limba franceză, spre încântarea fanilor prezenți.

Sorana Cîrstea urcă pe locul 53 în clasamentul WTA după prestația foarte bună de la Strasbourg. Și va merge la Paris, unde o va înfrunta pe Johanna Konta în primul tur la French Open

29-05-2021
14:17

Sorana Cîrstea - Barbora Krejcikova 3-6, 3-6. Românca, prea puțin pentru al doilea titlu WTA al anului

3-6. Game, set și meci. Krejcikova, campioană la Strasbourg.

3-5. Sorana rămâne în meci.

2-5. Krejcikova, aproape de titlu.

2-4. Krejcikova continuă seria de break-uri.

2-3. Sorana face și ea break.

1-3. Krejcikova face un nou break.

1-2. Krejcikova își face serviciul și trece în avantaj.

1-1. Krejcikova răspunde imediat cu rebreak.

1-0. Sorana Cîrstea a început setul doi cu break.

29-05-2021
13:17

Sorana Cîrstea - Barbora Krejcikova 3-6. Cehoaica a dominat primul set

3-6. Krecikova face break și închide setul 1.

3-5. Sorana face primul ei break și rămâne în set.

2-5. Sorana își face serviciul.

1-5. Krejcikova răspunde cu un game solid pe serviciu.

1-4. Sorana face primul game din această finală.

0-4. Krejcikova își face serviciul.

0-3. Krejcikova face un nou break.

0-2. Sorana, fără replică pe serviciul cehoaicei.

0-1. Sorana Cîrstea își pierde serviciul după un game foarte lung.

Meciul Sorana Cîrstea – Barbora Krejcikova are loc sâmbătă, 29 mai, cu începere de la ora 16:00, în finala turneului WTA Strasbourg, dotat cu premii în valoare de 235.238 dolari. Internationaux de Strasbourg este o competiţie de categoria 250 în  circuitul WTA.

Sorana Cîrstea, calificată direct pe tabloul principal de la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, se situează la acest moment pe locul 61 în ierarhia WTA, în timp ce cehoiaca Barbora Krejcikova se află pe poziţia 38.

ADVERTISEMENT

Este un meci dificil pentru sportiva româncă, deoarece Krejcikova, care este şi o foarte bună jucătoare de dublu, a făcut un salt spectaculos în ultimul an în clasamentul individual şi a obţinut câteva victorii de prestigiu la jucătoare din top 20.

Sorana Cîrstea – Barbora Krejcikova Live stream Digi Sport 3

Partida Sorana Cîrstea – Barbora Krejcikova se dispută sâmbătă, 29 mai, de la ora 16:00 pe zgura turneului de la Strasbourg şi este transmisă în România în exclusivitate pe postul Digi Sport 3. Meciul mai poate fi urmărit şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a avut şi şansa ca în turul 3 să nu dispute întâlnirea cu nr. 7 mondial, canadianca de origini române Bianca Andreescu, aceasta hotărând să se retragă pentru că a acuzat mici dureri la muşchii abdominali şi nu doreşte să aibă probleme înainte de Openul francez.

Vreme excelentă la ora meciului Sorana Cîrstea – Barbora Krejcikova, finala turneului WTA de la Strasbourg

La Strasbourg, vremea va fi bună, cu o temperatură în jur de 21 de grade, abia la noapte ujrmând a ploua destul de serios până spre dimineaţă. Sunt condiţii excelente pentru desfăşurarea jocului, spre deosebire de competiţia de la Istanbul, câştigată de Sorana în faţa unei jucătoare de top 20, belgianca Elise Mertens, locul 17, cu 2-0.

ADVERTISEMENT

La Istanbul a fost şi frig şi vânt puternic şi jucătoarele au trebuit să adopte ţinute mai groase, inclusiv pantaloni unele dintre ele. A fost tot un turneu pe zgură de categoria 250 şi Cîrstea a jucat perfect nepierzând nici un set de-a lungul competiţiei.

Scor egal la meciurile directe

La Strasbourg, cel mai greu meci al româncei a fost cel din semifinala cu poloneza Magda Linette, pe care a învins-o la capătul unei lupte dramatice, cu 2-1, după ce a pierdut primul set. Şi cehoaica Krejcikova a avut probleme în penultimul act, trecând mult mai greu decât se anticipa de jucătoarea germană Julie Niemeier, în trei seturi.

ADVERTISEMENT

Este echilibru perfect între cele două finaliste, care s-au mai întâlnit până acum în două rânduri. La Nurnberg , în 2017, a câştigat Krejcikova cu 2-1 iar în 2020, la Dubai, pe hard, Sorana s-a revanşat tot cu scorul de 2-1.

A şasea finală WTA din cariera Soranei Cîrstea

Pentru Sorana Cîrstea este cea de-a şasea finală WTA din cariera ei. A câştigat până acum doar de două ori, la Taşkent, în 2008 cu Sabine Lisicki şi anul acesta la Istanbul, 2-0 cu Elise Mertsns şi a pierdut alte trei: 2007 Budapesta, cu Gisella Dulko, 2013 Rogers Cup Toronto cu Serena Williams şi 2019 Taşkent cu belgianca van Uytvanck.

La Strasbourg a mai ieşit învingătoare o singură româncă de-a lungul timpului, 1998 Irina Spârlea.  Sorana ar putea fi a doua, mai ales că Barbora Krejcikova a câştigat multe trofee, inclusiv de Grand Slam, dar numai în proba de dublu, la simplu neavând încă nici un succes.

ADVERTISEMENT