Sporturi

Sorana Cîrstea, blocată în camera de hotel înaintea turneului de tenis de la Ostrava

15.10.2020 | 18:28
Sorana Cirstea blocata in camera de hotel inaintea turneului de tenis de la Ostrava
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea este blocată în camera unui hotel din Cehia înaintea turneului de tenis de la Ostrava. Aceasta așteaptă de peste 25 de ore rezultatul unui test realizat pentru a se depista o posibilă infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Sorana a povestit pe scurt în cadrul unei postări pe Twitter ceea ce i s-a întâmplat de când a ajuns în Cehia, unde trebuie să participe la turneul de la Ostrava, programat în perioada 19-25 octombrie.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din România așteaptă rezultatul testului și a cerut explicații organizatorilor turneului, revoltată de faptul că nimeni nu pare să îi ofere mai multe informații.

Sorana Cîrstea, blocată în camera de hotel înaintea turneului de tenis de la Ostrava

Sportiva noastră a reacționat, vizibil deranjată de situație, prin intermediul unei rețele sociale.

ADVERTISEMENT

„25 de ore și tot stau în camera mea așteptând rezultatul testului covid. JT Banka Open, WTA, puteți să îmi spuneți ce se întâmplă? Aparent nimeni nu știe nimic, indiferent pe cine întreb. Mulțumesc”, a fost mesajul postat de Sorana Cîrstea.

Organizatorii i-au răspuns tot pe Twitter, cerându-și scuze.

„Bună, Sorana, o să le spun colegilor mei despre problema ta. Cineva te va contacta pentru a-ți oferi informații relevante. Ne pare rău pentru situație”, a fost răspunsul oficial al JT Banka Open.

ADVERTISEMENT

Sorana a realizat un test și înainte să plece din țară, pentru care a primit un rezultat negativ, neînțelegând de ce este nevoie să efectueze două teste în 12 ore.

Cîrstea, sezon modest în 2020

Jucătoarea de origine română a avut un sezon modest anul acesta, pe care probabil ar dori să îl încheie printr-o evoluție sportivă mai convingătoare.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea este pe locul 88 în ierarhia WTA și a fost eliminată la Roland Garros în primul tur de Elena Rybakina, în două seturi, scor 6-0, 6-3.

Nici la US Open Sorana nu a ajuns în fazele superioare, oprindu-se în turul al treilea, învinsă la limită de Karolina Muchova în trei seturi, 6-3, 2-6, 7-6 (9-7).

În această partidă a condus cu 6-3 în tie-break-ul decisiv, dar nu a reușit să fructifice niciuna dintre cele trei mingi de meci avute.

În rest, Sorana a fost eliminată destul de repede și din celelalte turnee la care a participat, pierzând în primul tur la Shenzen, Dubai, Doha și Palermo, iar la Hobart și Cincinnati nu a trecut de calificări, ratând prezența pe tabloul principal.

Nici la turneul de Grand Slam din Australia, Sorana Cîrtea nu a avut un rezultat notabil, pierzând în turul al doilea cu Cori Gauff în trei seturi.

ADVERTISEMENT