Sporturi

Sorana Cîrstea, decizie dură după ce a aflat că nu joacă împotriva Elveției!

20.04.2018 | 21:07
Sorana Cirstea decizie dura dupa ce a aflat ca nu joaca impotriva Elvetiei

România debutează sâmbătă în meciul de Fed Cup contra Elveției, contând ca baraj pentru a se califica în Grupa Mondială I, adică în primele 8 echipe ale lumii în 2019. Cu o componență de 5 stele, fără doar și poate cea mai bună echipă din istoria tenisului feminin românesc, România se pregătește de o nouă victorie pe teren propriu, sala de casă devenind de ceva vreme Polivalenta din Cluj.

În sportul românesc însă, marile rezultate au stârnit mai de fiecare dată și mari controverse. Poate că este normal, poate că este lipsa acomodării cu marile performanțe, însă iată că, după episodul Marea Britanie din sezonul precedent, echipa de Fed Cup stă din nou pe un butoi cu pulbere. Intriga este destul de ușor de intuit: Irina Camelia Begu a fost aleasă în favoarea Soranei Cîrstea pentru meciurile de simplu de sâmbătă și duminică. Situația devine însă ciudată dacă privim selecția din meciul de dublu. Simona Halep și Irina Begu! Nici urmă de Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu.

Cîrstea, acidă la conferința de presă

Clasată cu 4 poziții mai sus în clasamentul WTA, Sorana părea favorită să joace în meciurile de simplu. Fosta sfert-finalistă la Roland Garros (2009) a fost însă lăsată pe bancă de către Florin Segărceanu: “A fost dificil să aleg între Sorana și Irina. Este un raționament tactic. Cred că acest teren este puțin mai bun pentru Irina, pentru stilul ei de joc. Prefer acest tip de zgură. Noi trebuie să pregătim jocul foarte serios. Trebuie să ne gândim și la meciurile de dublu.” 

Atitudinea Soranei de la conferința de presă a trădat însă o vizibilă dezamăgire, reliefată și de declarația acesteia: “Sunt la dispoziția echipei și a căpitanului. Dacă vor să joc la simplu joc la simplu, dacă vor să intru la dublu, o voi face. Dacă vor să bat din palme, bat din palme. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt aici pentru România.”

Sorana nu s-a antrenat vineri cu echipa

Ciudat este că Sorana nu s-a antrenat cu echipa vineri, aceasta alegând un alt teren din Cluj-Napoca pentru antrenament. Simona Halep și Irina Begu au părut în mare formă la antrenamentul din această după-amiază, glumele și voia bună fiind prezente pe tot parcursul schimburilor de mingi. Ceva mai târziu a ajuns la sală și Sorana Cîrstea, însă aceasta nu s-a antrenat, la acea oră fiind pe teren echipa Elveției.

Foarte interesant de văzut, în acest context, care va fi nivelul de implicare și care va fi atitudinea Soranei în meciurile din acest weekend. Cu Sorana ca rezervă de lux, România începe sâmbătă parcursul spre primele 8 echipe ale lumii pentru ediția următoare a Fed Cup. Să fie oare dusă până la capăt folosirea perechii Halep/Begu? În 2 zile avem răspunsul!