Sporturi

Sorana Cîrstea, derapaj la Istanbul! A bruscat arbitrul de nervi. „Ești nebun, ești orb?”

24.04.2019 | 14:55
Sorana Cirstea derapaj la Istanbul A bruscat arbitrul de nervi Esti nebun esti orb

Sorana Cîrstea a avut un adevărat derapaj la Istanbul acolo unde a cedat nervos în timpul partidei cu Barbora Strycova pierdută în cele din urmă. La scorul de 2-6, 6-1, 1-1, românca servea pentru a-și consolida break-ul obținut în game-ul precedent. A făcut o dublă greșeală la 40-40, apoi a dat un as. Nu a fost de acord și arbitrul. Românca și-a ieșit din minți și l-a luat la ceartă pe acesta. Coborât din scaun, oficialul a mers să verifice urma unei mingi, dar decizia luată nu a fost pe placul Soranei. Cîrstea a continuat să vocifereze și să-i ceară explicații arbitrului pe un ton ridicat.

Sorana Cîrstea, derapaj la Istanbul!

„Ești nebun? Ești orb? Nu vezi unde s-a dus mingea aia? Chiar nu vezi? Du-te acolo și verifică. Mergi și vezi unde a căzut mingea aia. Ce faci aici?”, i-a strigat Sorana Cîrstea arbitrului, însă românca nu s-a oprit aici. Nervii au fost prea mari și românca l-a luat de tricou pe arbitru. Mai mult de atât, aceasta l-a împins către zona unde a căzut mingea.

Cu greu s-a calmat Sorana Cîrstea care a primit și un avertisment din partea centralului. Și-a reluat locul, dar a urmat o perioadă destul de grea pentru ea. Strycova a simțit momentul de furie al româncei și a forțat reușind să-i ia breakul și să facă și alte puncte importante. Cîrstea a echilibrat târziu situația pe tabela de marcaj, dar a continuat la minute bune distanță să vorbească pe teren.

Sorana Cîrstea, derapaj la Istanbul! Cîrstea
Sorana Cîrstea îi indică arbitrului locul unde a căzut o minge trimisă de ea

A cerut ajutorul antrenorului

Sorana Cîrstea a solicitat apoi venirea antrenorului pe bancă. Acesta a discutat cu ea câteva clipe și i-a transmis să încerce să-și regăsească liniștea, una care a făcut-o în primă fază să întoarcă meciul. Culmea, până la acest moment, Sorana Cîrstea a oferit un altul rar întâlnit pe terenurile de tenis. Astfel, în primul set al întâlnirii, la scorul de 5-2 pentru Barbora Strycova, românca a apelat la un mod inedit pentru a se motiva.

Cîrstea a scos un carneţel roşu pe care l-a deschis și, preț de câteva secunde, a citit cu atenție un mesaj. De remarcat că, în primă fază, n-a avut niciun efect pentru româncă, aceasta cedând setul cu 6-2. Partida s-a terminat în cele din urmă cu victoria sportivei din Cehia. Strycova s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-3.

  • 84 este locul pe care îl ocupă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA