Sport

Sorana Cîrstea dezvăluie secretul primei victorii în fața unei jucătoare de Top 5 după 1988 de zile: „Lui îi datorez totul!”

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de la Indian Wells după o victorie dramatică în fața numărului 5 WTA, Caroline Garcia.
15.03.2023 | 09:37
Sorana Cirstea dezvaluie secretul primei victorii in fata unei jucatoare de Top 5 dupa 1988 de zile Lui ii datorez totul
Sorana Cîrstea explică secretul transformării sale în 2023. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea probează o formă excelentă la ediția din acest an a turneului WTA 1000 Indian Wells. În optimi a trecut de o jucătoare pe care nu o mai învinsese niciodată, Caroline Garcia. Mai mult, adversara este numărul 5 mondial și este câștigătoarea WTA Finals, Turneul Campioanelor, în 2022.

Sorana Cîrstea explică secretul transformării sale în 2023: ”Lui îi datorez forma bună”

Fără îndoială, punând la socoteală amănuntele statistice deja amintite, Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 83 WTA), pornea cu șansa a doua în fața lui Caroline Garcia.

ADVERTISEMENT

Românca a reușit însă surpriza și s-a impus după două ore și 25 de minute de joc cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5. Ultimul set a fost dramatic. ”Sori” a avut 3-0, apoi Garcia a dus scorul la 5-4, pentru ca românca să câștige ultimele trei game-uri și meciul.

Pentru Cîrstea acesta este al șaselea succes al carierei în fața unei jucătoare de Top 5. Însă primul după fix 1988 de zile. Precedenta victorie de acest calibru era obținută la Beijing, în 2017, în fața Karolinei Pliskova.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, care a ajuns în premieră în sferturile turneului de la Indian Wells, spune că secretul schimbării sale în bine stă în colaborarea cu suedezul Thomas Johansson.

”Nu o învinsesem pe Caro niciodată înainte, așa că știam că va fi un meci foarte greu. E o jucătoare foarte agresivă și joacă foarte bine în ultimul timp. Știam că va fi foarte greu, dar sunt foarte fericită că am reușit să câștig, acest succes înseamnă enorm.

ADVERTISEMENT

Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie. E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui”, a mărturisit ”Sori”.

Sorana a ținut să le mulțumească la final și numeroșilor suporteri români care au susținut-o frenetic din tribune: „E impresionant să am acest sprijin atât de departe de casă. Au fost alături de mine cu inima și țin să le mulțumesc. Mă simt grozav să am parte de o asemenea atmosferă, victoria e și a suporterilor români, care au fost incredibili”.

ADVERTISEMENT

În sferturile de finală, Cîrstea o va întâlni pe principala favorită a turneului, poloneza Iga Swiatek. Aceasta a trecut în optimi de Emma Răducanu cu scorul de 6-3, 6-1.

ADVERTISEMENT