Sporturi

Sorana Cîrstea, eliminată în sferturile de finală la Shenzhen 2019! Românca a pierdut după ce a servit pentru set

04.01.2019 | 11:30
Sorana Cirstea eliminata in sferturile de finala la Shenzhen 2019 Romanca a pierdut dupa ce a servit pentru set

Sorana Cîrstea a fost eliminată în sferturile de finală la Shenzhen 2019. Sorana Cîrstea a început perfect noul sezon competiţional, reuşind victorii convingătoare, ajungând până în sferturile de finală la Shenzhen. Şi în această fază a competiţiei a început promiţător, însă meciul ei a fost întrerupt de două ori şi ulterior amânat pentru ziua următoare, sportiva noastră fiind vizibil afectată de vremea nefavorabilă din China.

Sportiva din Tîrgovişte a fost învinsă de americanca Alison Riske, locul 62 WTA, scor 7-5, 6-1, după o oră şi 40 de minute de joc. Deşi Sorana a început foarte bine partida ieri, a făcut break în debutul meciului şi conducea cu 2-0, acest avantaj s-a pierdut foarte repede azi, când jucătoarele au revenit pe teren pentru reluarea partidei. Riske a fost superioară la aproape toate capitolele şi nu a părut că românca ar avea vreo şansă.

Sorana Cîrstea a fost eliminată în sferturile de finală la Shenzhen 2019

Sorana Cîrstea a fost învinsă în sferturi la Shenzhen 2019

Pentru prezența în sferturile de finală la turneul din China, Sorana va primi un cec în valoare de 13.121 de dolari și 60 de puncte WTA. Sorana a trecut la Shenzhen de Magda Linette, din Polonia, şi de Pauline Parmentier, din Franţa, ambele partide fiind câştigate în minimul de seturi de către reprezentanta noastră. Alison Riske se va întâlni în semifinale cu Vera Zvonareva, locul 105 WTA. Pentru Sorana Cîrstea, acesta a fost singurul turneu înainte de Australian Open, ea având la dispoziţie o săptămână pentru a se pregăti de primul turneu de Grand Slam al anului.

România mai are o jucătoare în China, Monica Niculescu evoluând tot în sferturile de finală împotriva jucătoarei clasate pe locul 70 WTA, Yafan Wang. După Shenzhen, Monica se va îndrepta în calificări la Hobart, asta dacă nu ajunge la Shenzhen în penultimul act. Jucătoarele noastre prezente la competiţia din China au fost serios urmărite săptămâna aceasta de frig şi ploaie, doi factori care au îngreunat considerabil misiunea lor de a înainta în turneu. De altfel, organizatorii au fost nevoiţi ieri să amâne toate partidele din probele de simplu şi dublu din cauza ploilor.