Sport

Sorana Cîrstea, eliminată surprinzător în primul tur la Strasbourg în ziua în care a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a fost eliminată surprinzător în primul tur al competiției WTA de la Strasbourg. A fost ultima repetiție a româncei înainte de Roland Garros.
22.05.2023 | 15:50
Sorana Cirstea eliminata surprinzator in primul tur la Strasbourg in ziua in care a depasito pe Simona Halep in clasamentul WTA
Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur la Strasbourg. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a fost eliminată prematur în primul tur al competiției de la Strasbourg. Sportiva din România a călcat strâmb chiar înainte de startul turneului de la Roland Garros, unde este favorită 31 la ridicarea trofeului.

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la WTA Strasbourg înainte de Roland Garros

Sorana Cîrstea a fost învinsă în două seturi de către Clara Burel (122 WTA) în primul tur al turneului WTA 250 de pe zgură de la Strasbourg. Jucătoarea din Franța a câștigat în fața româncei după două acte echilibrate, scor 7-6(5), 7-5. Reprezentanta gazdelor s-a impus după aproximativ două ore de joc.

ADVERTISEMENT

Favorită 5 la câștigarea trofeului, Sorana Cîrstea a salvat cinci mingi de meci, însă Clara Burel s-a dovedit a fi mai bună și a închis partida în minimum de seturi. Este un pas greșit făcut de Sorana Cîrstea cu șase zile înainte de startul turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Sorana Cîrstea a condus cu 2-0 și 4-2 în setul secund, însă i-a permis Clarei Burel să revină. „Sori” a devenit de luni, 22 mai, a doua rachetă a României după ce a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA. Sportiva din Târgoviște ocupă locul 31, cu 1327 de puncte, în timp ce Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, se află pe poziția a 34-a cu 1290 de puncte.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur de la WTA Strasbourg

Sorana Cîrstea are amintiri plăcute de la Strasbourg, unde a jucat finala în 2021 când a fost învinsă de Barbora Krejcikova, scor 3-6, 3-6. În acest sezon, sportiva crescută la Târgoviște este favorită 5 la câștigarea trofeului și o va înfrunta în primul tur pe Clara Burel.

Va fi primul duel direct între româncă și reprezentanta gazdelor. În turul secund așteaptă deja Kaia Kanepi. Masiva sportivă din Estonia a învins-o în runda inaugurală pe Xinyu Wang, scor 6-3, 6-2. Elise Mertens, Elina Svitolina sau Bernarda Pera sunt alte nume sonore aflate pe partea de tablou a româncei.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Strasbourg este dotat cu premii totale în valoare de 225.480 de euro și se desfășoară pe zgură roșie. Prezența în primul tur este recompensată cu 2.546 de euro și un punct WTA, în timp ce marea câștigătoare va încasa suma de 29.760 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea s-a antrenat cu fiul lui Thomas Johansson înainte de turneul de la Strasbourg

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul 2 la Roma de către Jelena Ostapenko la capătul unui meci echilibrat de trei seturi. Sportiva din România a ales să zboare în Franța cu două săptămâni înainte de Roland Garros și să se pregătească la Monte Carlo.

ADVERTISEMENT

La unul dintre antrenamente, Sorana Cîrstea s-a pregătit alături de Lucas Johansson, fiul antrenorului Thomas Johannson. Turneul WTA de la Strasbourg va avea loc în perioada 21-27 mai. Inițial, Ana Bogdan și Patricia Țig au fost anunțate pe tabloul principal.

În cele din urmă cele două sportive din România au spus pas turneului premergător celui de la Roland Garros. Pe tabloul principal al Openului Francez, România va avea patru reprezentante: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig.

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur sezonul trecut la WTA Strasbourg

Sorana Cîrstea a participat și sezonul trecut la Strasbourg după finala din 2021. De data aceasta, sportiva din România s-a oprit încă din primul tur când a fost eliminată de Ekaterina Makarova, scor 1-6, 6-3, 6-2.

Începând de luni, 22 mai, Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep în clasament și va deveni a doua rachetă a României după Irina Begu. Dublă campioană de Grand Slam, sportiva din Constanța este suspendată provizoriu pentru dopaj.

ADVERTISEMENT