Sporturi

Sorana Cîrstea – Elise Mertens 6-1, 7-6 în finala WTA Istanbul. Al doilea titlu al carierei pentru Sorana, după o prestație de vis. Prima reacție a româncei. Update

25.04.2021 | 20:01
Sorana Cirstea  Elise Mertens 61 76 in finala WTA Istanbul Al doilea titlu al carierei pentru Sorana dupa o prestatie de vis Prima reactie a romancei Update
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea este campioană la Istanbul, după o prestație de excepție în finala cu Elise Mertens. A fost 6-1, 7-6 (1) pentru jucătoarea din România. Este al doilea titlu WTA al carierei pentru Sorana Cîrstea, la o pauză de 13 ani de primul. Se impunea la Tashkent, în 2008.


Sorana Cîrstea, după titlul obținut la WTA Istanbul: “Nu mă așteptam să câștig, să fiu sinceră”

UPDATE, 25 aprilie, ora 19:56 / Sorana Cîrstea le-a mulțumit celor din staff-ul ei la festivitatea de premiere de la Istanbul. A recunoscut că nu se aștepta să câștige acest titlu.

ADVERTISEMENT

“Mulțumesc echipei mele care m-a încurajat tot timpul. Nu e ușor să fiți lângă mine. M-ați ajutat și mi-ați dat încrederea necesară. Felicitări și lui Elise, e o jucătoare cu o carieră incredibilă. 

Sunt foarte fericită pentru că am câștigat acest trofeu, nu m-am așteptat, să fiu sinceră. Din acest motiv mă bucur și mai mult. 

ADVERTISEMENT

Sunt vremuri grele, deci e un privilegiu să fim aici. Mulțumim tuturor, sponsorilor, și celor care au făcut posibil acest turneu. Sper să fiu și la anul aici pentru a-mi apăra titlul”, a declarat Sorana la final.


Sorana Cîrstea este campioană la Istanbul după o prestație de senzație în finala cu Elise Mertens

7-6. Sorana cîștigă titlul de la Istanbul după ce se impune la 3 în tiebreak

6-6. Mertens face și ea break și vom avea tiebreak.

6-5. Un nou break pentru Sorana, care va urma la serviciu pentru titlul de la Istanbul.

5-5. Sorana își face serviciul, setul doi continuă.

4-5. Sorana face break la zero și va servi pentru a egala în setul doi.

3-5. Sorana își face serviciul și rămâne în set.

2-5. Sorana pierde un game în care a avut două mingi de break.

2-4. Sorana își face serviciul și strânge diferența.

1-4. Mertens revine și face un nou game.

1-3. Mertens face primul break din setul doi.

1-2. Se merge cu serviciul în setul doi.

1-1. Sorana răspunde foarte bine cu serviciul.

0-1. Mertens își face serviciul în startul setului secund.


Sorana Cîrstea – Elise Metens, prim set de senzație făcut de jucătoarea din România. Se apropie de titlu la Istanbul

6-1. Sorana își face serviciul și încheie un set de excepție pentru ea.

5-1. Un nou break pentru Sorana, care este aproape de a închide primul set.

4-1. Sorana își face serivicul foarte repede.

3-1. Sorana face un nou break, după câteva retururi foarte bune.

2-1. Mertens face rebreak.

2-0. Sorana fructifică a treia minge de break în acest game.

1-0. Sorana începe foarte bine și își face serviciul.


Sorana Cîrstea ajunge astfel în cea de-a cincea finală din carieră, la vârsta de 31 de ani, după ce a întrecut-o în penultimul act pe ucraineanca Maria Kostyuk în două seturi identice, 6-4, 6-4. Ucraineanca este mai tânără cu 12 ani decât românca, însă aceasta a jucat perfect, deşi vremea a fost destul de potrivnică, în special din cauza vântului, şi nu a lăsat nici o şansă adversarei.

ADVERTISEMENT

Sorana a făcut până acum un turneu perfect la Istanbul, necedând nici un set, dar în finală va avea în faţă una dintre cele mai bune jucătoare din circuitul WTA, numărul 17 mondial, belgianca Elise Mertens, care se poate lăuda în cariera ei şi cu victorii la Simona Halep, pe care a şi învins-o în 2019 în finala de la Doha.

Sorana Cîrstea – Elise Mertens Live stream Digi Sport

Confruntarea Sorana Cîrstea – Elise Mertens se desfăşoară duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, în finala turneului WTA Istanbul şi va fi televizată exclusiv în România de canalul Digi Sport 4. De asemenea, o veţi putea urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Foarte interesant este faptul că deşi Elise Mertens se numără printre jucătoarele din Top 20 şi are şase titluri în carieră, există două precedente cu Sorana Cîrstea şi ambele au însemnat eşecuri pentru jucătoarea belgiancă. Elise Mertens are până acum două finale câştigate în faţa româcelor: în 2018 la Hobart, în faţa Mihaelei Buzărnescu, şi un mai tîrziu, la Doha, cu Simona Halep.

Sorana Cîrstea are 2-0 la general în faţa belgiencei Elise Mertens

Sorana Cîrstea are 2-0 la general în faţa belgiencei Elise Mertens. Prima victorie am consemnat-o în 2016, în ultimul tur de calificare la Openul de la Roland Garros, şi a fost 2-0 pentru Sorana, al doilea set luat la zero. Al doilea succes a venit în 16-imi la Doha, pe hard, în 2018, când a fost tot 2-0 pentru româncă. Deci Mertens nu are nici un set luat Soranei până în prezent!

Însă în ultimii doi ani, Elise Mertens a progresat enorm şi a reuşit să obţină victorii importante la cele mai bune sportive din circuit şi astfel a devenit o prezenţă constantă în top 20 şi la Istanbul a fost desemnată cap de serie numărul 1.

Sorana Cîrstea a mai jucat o finală pe zgură în 2007

Sorana are un singur trofeu la simplu în carieră, la Taşkent, în 2008, unde a revenit de la 0-1 la seturi pentru a o învinge pe germanca Sabine Lisicki. A mai pierdut în 2013 finala de la Toronto, făcând doar două seturi în faţa Serenei Williams, care în acea perioadă domina clar tenisul feminin. Singura finală pe zgură a mai jucat-o la vîrsta de 17 ani, la Budapesta, în 2007, fiind întrecută de Gisella Dulko din Argentina cu 2-1, după ce reuşise să ia primul set. La Istanbul vine după alt succes românesc, în 2020, Patricia Ţig câştigând finala cu Eugenie Bouchard cu 2-1, dar turneul a avut loc în septembrie, nu ca acum în aprilie.

Casele de pariuri nu sunt deloc impresionate de parcursul foarte bun al Soranei la Istanbul şi pentru finală acordă cota de 1,25 la victorie Elisei Mertens şi un fabulos 4,10 româncei, iar dacă aceasta va reuşi să ia un set va aduce cota de 2,10. Cine câştigă turneul va avea un cec de 29.000 de dolari, finalista fiind deja asigurată cu suma de 16.000 de dolari.

ADVERTISEMENT