Sport

Sorana Cîrstea, elogiată de celebrul cotidian L’Equipe: „A avut un joc foarte solid!”

Sorana Cîrstea a fost extrem de lăudată de francezi după ce s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros.
04.06.2021 | 23:22
Sorana Cirstea elogiata de celebrul cotidian LEquipe A avut un joc foarte solid
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea este aproape de a reedita cea mai bună performanță din carieră la Roland Garros. Numărul 54 WTA a reușit în 2009 să ajungă în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Paris.

Acum, jucătoarea în vârstă de 31 de ani s-a calificat fără emoții în optimile de finală, după ce a trecut în două seturi de rusoaica Daria Kasatkina (numărul 37 WTA), scor 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea e ridicată în slăvi de celebrul cotidian L’Equipe: „A avut un joc foarte solid”

Sorana Cîrstea a învins-o fără drept de apel pe Kasatkina, iar celebra publicație franceză L’Equipe a lăudat-o pentru partida extrem de reușită: „Sorana Cîrstea nu a tremurat în meciul cu Daria Kasatkina și s-a calificat în optimi la Roland Garros, după o victorie cu 6-3, 6-2. Cîrstea a avut un joc foarte solid, iar acum va evolua, după zece ani, în optimi pe zgura din Paris”, au scris francezii.

În lipsa Simonei Halep, accidentată, Sorana Cîrstea pare singura jucătoare din România capabilă să se bată de la egal la egal cu orice adversar, iar numărul 58 WTA o va întâlni în optimi pe Tamara Zidansek (numărul 85 WTA) din Slovenia.

ADVERTISEMENT

Sorana le-a dat emoții fanilor doar în startul partidei, când a suferit o accidentare în urma unei căzături și a avut nevoie de intervenția medicului, partida fiind întreruptă circa zece minute: „Cîrstea a avut emoții la început, după o căzătură în urma căreia a solicitat un time-out medical. După zece minute, Sorana a revenit pe teren bandajată la gleznă și nu a mai acuzat dureri. Românca aflată pe locul 54 WTA a avut nevoie de două seturi scurte pentru a-și rezerva locul în optimile de finală”, a mai notat publicația franceză.

Sorana Cîrstea, 11 ani de la cea mai mare performanță din carieră

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturile de finală la Roland Garros în 2009, când a fost eliminată de Samantha Stosur, după un joc dominat cap coadă de australiancă și încheiat în doar o oră și 25 de minute, cu scorul de 6-1, 6-3. Românca a încasat atunci un cec consistent de 132.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Deși are doar două titluri WTA în carieră, ultimul cucerit la Istanbul în acest an, Sorana Cîrstea a câștigat din tenis nu mai puțin de șase milioane de dolari, cucerind și șapte titluri ITF, iar în cel mai bun moment al carierei a ajuns până pe poziția 21 WTA.

La celelalte turnee de Grand Slam, Sorana nu a reușit niciodată să rupă gura târgului. La Wimbledon nu a trecut niciodată de turul trei (2009, 2012, 2017), în timp ce la US Open (2009, 2019, 2020) și Australian Open s-a oprit în turul al treilea, respectiv optimi (2017).

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea va juca duminică cu Tamara Zidansek

Sorana Cîrstea va juca duminică împotriva slovenei Tamara Zidansek, la o oră care va fi stabilită ulterior. Adversara s-a calificat după ce a învins-o Katerina Siniakova, scor 0-6, 7-6(5), 6-2 și pare că pleacă cu șansa a doua în meciul împotriva româncei.

 Parcursul Soranei la Roland Garros 2021

  • Sorana Cîrstea – Johanna Konta (20 WTA) 7-6 (5), 6-2
  • Sorana Cîrstea – Martina Trevisan (97 WTA) 6-4, 3-6, 6-4 
  • Sorana Cîrstea – Daria Kasatkina (37 WTA) 6-3, 6-2

În 2009, Sorana a egalat performanța Ruxandrei Dragomir, ultima jucătoare din România care reușise să ajungă în această fază a turneului de Grand Slam de la Paris în 1997, când a fost eliminată de croata Iva Majoli, într-o perioadă în care Simona Halep nu reușea încă să atingă fazele superioare la marile turnee.

ADVERTISEMENT