Sport

Sorana Cîrstea, elogiată de WTA după ce a eliminat-o pe Aryna Sabalenka în sferturile Mastersului de la Miami: „A renăscut la acest turneu!”

Sorana Cîrstea a reușit să se califice în semifinalele turneului de la Miami după ce a eliminat-o pe Aryna Sabalenka, iar WTA a oferit o reacție pe site-ul oficial.
29.03.2023 | 23:24
Sorana Cirstea elogiata de WTA dupa ce a eliminato pe Aryna Sabalenka in sferturile Mastersului de la Miami A renascut la acest turneu
Reacția WTA după ce Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Aryna Sabalenka de la turneul de la Miami. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cei de la WTA au notat forma bună pe care o traversează românca și consideră că Sorana a renăscut la turneul american, urmând să joace pentru prima dată în ultimii 10 ani o semifinală la un turneu WTA 1000.

Reacția WTA după ce Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Aryna Sabalenka de la turneul de la Miami

WTA a oferit o reacție după ce Sorana Cîrstea a reușit să o elimine pe Aryna Sabalenka, locul 2 în clasamentul mondial, de la turneul de la Miami, scor 6-4, 6-4,  calificându-se în semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea se va duela cu învingătoarea din meciul dintre Ekaterina Alexandrova (28 de ani, 18 WTA) și Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA), care se va desfășura joi, 30 martie, de la ora 02:00.

„Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Sorana Cîrstea va juca în semifinalele unui turneu WTA 1000, după ce românca a învins-o pe Aryna Sabalenka în sferturile de finală de la Miami Open.

ADVERTISEMENT

În prima lor întâlnire din carieră, Cîrstea a învins-o pe Sabalenka cu 6-4, 6-4, pentru a trece în penultimul act al unui turneu WTA 1000 pentru prima dată de la meciul cu Serena Williams de la Toronto, în 2013”, s-a arătat pe site-ul oficial WTA.

„Sorana Cîrstea a renăscut la acest turneu!”

„Cîrstea a renăscut la acest turneu, deoarece nu a pierdut vreun set în cele cinci victorii. Ea a învins-o săptămâna aceasta, de asemenea, pe capul de serie numărul 5, Caroline Garcia, după ce a învins-o și la Indian Wells, dar și pe fostele jucătoare din Top 20 Karolina Muchova și Marketa Vondrousova.

ADVERTISEMENT

Victoria în de 85 de minute cu Sabalenka a fost prima ei victorie contra unei jucătoare clasate în Top 2 în clasamentul WTA”, s-a mai arătat pe site-ul WTA.

„Am venit aici și știam că o să fie un meci foarte greu. Știam că trebuie să-mi fac jocul, am încercat din toate puterile să am picioarele pe pământ și să fiu realistă. 

ADVERTISEMENT

Oamenilor le place să țină cont de vârstă, de joc, de rezultate, dar eu nu fac asta. Eu lucrez, îmi văd de treaba mea, cred în continuare în jocul meu, de munca mea cu antrenorul Tohmas Johansson, alături de care lucrez din septembrie și până acum cred că avem o colaborare excelentă.

A fost o atmosferă senzațională, mai ales că am văzut steagurile româniei, înseamnă mult pentru mine. Când văd că vin români să mă susțină, mă bucur foarte mult”, a declarat Sorana Cîrstea, imediat după victoria contra Arinei Sabalenka.

  • 74 este locul pe care Sorana Cîrstea îl ocupa în ierarhia WTA înaintea turneului de la Miami. În urma calificării în semifinale, ea a urcat în clasamentul live până pe locul 41
ADVERTISEMENT