Sporturi

Sorana Cîrstea, foarte aproape de Simona Halep în clasamentul WTA Race. Ar putea să o depășească la Madrid

26.04.2021 | 01:18
Sorana Cirstea foarte aproape de Simona Halep in clasamentul WTA Race Ar putea sa o depaseasca la Madrid
Sorana Cîrstea și Simona Halep, înaintea unui duel cu Serbia în FedCup, în aprilie 2014. Simona era deja în top 10, iar Sorana între primele 30 din lume. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a învins-o pe Elise Mertens, scor 6-1, 7-6 (3) și a câștigat al doilea titlu WTA al carierei, după Tashkent 2008. Cu doar o zi înainte, Simona Halep era învinsă categoric de Aryna Sabalenka în semifinale la Stuttgart.

În 2021, Simona Halep nu a câștigat niciun turneu, iar rezultatele au fost mult sub nivelul la care își fixase standardele. Accidentările i-au dat mari bătăi de cap și au provocat și câteva retrageri, inclusiv de la echipa de FedCup a României.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Sorana arată clar că forma ei este în creștere. S-a mișcat foarte bine încă de la reluarea sezonului trecut, după pandemia de coronavirus. Va urca pe locul 58 în clasamentul WTA.

Simona Halep, doar locul 20 în clasamentul WTA Race. Riscă să nu obțină calificarea la Turneul Campioanelor

Iar senzația este că dacă nu avea ghinion la Australian Open, putea fi și mai sus. A fost nevoită să stea în carantină totală înaintea turneului de la Melbourne, iar prestațiile sale ar fi putut fi mai bune.

ADVERTISEMENT

Clasamentul WTA Race, care înregistrează exclusiv rezultatele înregistrate în anul în curs, dovedește că Halep și Sorana Cîrstea, cele mai bune jucătoare din România, au ajuns la un nivel foarte apropiat. Asta după aproximativ șapte ani în care Halep a fost în mod evident cea mai bună.

Simona Halep este pe locul 20 în clasamentul WTA Race, aspect cu adevărat îngrijorător. Este în mare pericol să nu obțină calificarea la Turneul Campioanelor, după șapte sezoane în care a fost mereu între primele 8. În acest interval a lipsit de la WTA Finals doar în 2018, din cauza unei accidentări. Ediția din 2019 nu s-a ținut din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are un avantaj de doar 174 de puncte în fața Soranei Cîrstea în clasamentul WTA Race

De partea cealaltă, Sorana Cîrstea 21 de locuri în clasamentul WTA Race după succesul de la Istanbul. Și ajunge pe 28, cu doar 174 puncte mai puține decât Simona Halep. Pe care ar putea chiar să o depășească dacă obține un rezultat bun la turneul WTA 1000 de la Madrid.

Situația din clasamentul WTA Race este un bun indiciu pentru ceea ce va urma și în ierarhia oficială WTA. Simona Halep are multe puncte de apărat în următoare perioadă, în special cele 2.000 câștigate la Wimbledon 2019.

ADVERTISEMENT

Dacă nu își revine la o formă mai  bună și nu se reface din punct de vedere fizic, Simona ar putea să cadă în clasament în următoarele luni. În timp ce Sorana pare pregătită să mai urce. Ar putea să ajungă peste Halep, ceea ce nimeni nu și-ar fi imaginat la începutul anului.

ADVERTISEMENT