Sporturi

Sorana Cîrstea, în formă maximă la ediția pe consolă a Madrid Open: „Sper ca măcar așa să ajung în semifinale”

28.04.2020 | 10:41
Sorana Cirstea in forma maxima la editia pe consola a Madrid Open Sper ca macar asa sa ajung in semifinale
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a reușit două victorii la ediția virtuală a Madrid Open. Sportiva din România le-a învins pe Johanna Konta și Elina Svitolina și a reușit calificarea în sferturi, performanță pe care a reușit-o și pe zgura din Capitala Spaniei, în două rânduri.

Sorana Cîrstea, victorii cu Svitolina și Konta la Madrid Open

Pandemia de coronavirus a suspendat circuitul de tenis profesionist cel puțin până în luna iulie, iar organizatorii turneului de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, s-au adaptat actualelor vremuri și au pornit o competiție în mediul virtual, pe console, în jocul Tennis World Tour.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, reprezentanta României la ediția de pe consolă a Madrid Open, a debutat în turneu cu două victorii, în fața Johannei Konta și a Elinei Svitolina.

Meciul cu britanica, pe care pe teren nu a învins-o niciodată, a fost tranșat de Sorana Cîrstea în minimum de game-uri, în timp ce de Elina Svitolina a trecut cu 4-2.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a recunoscut că a fost surprinsă de evoluția bună de pe consolă, nefiind, până acum, o împătimită a jocurilor video.

Nici nu am realizat că Elina Svitolina a avut trei mingi de meci, îmi amintesc doar una. Mi-am zis că dacă nu reușesc să mă concentrez și să salvez mingea, sunt eliminată.

ADVERTISEMENT

A fost o revenire incredibilă. Chiar nu mi-a venit să cred. Sunt foarte bucuroasă pentru că știu că Elina este foarte bună la jocuri video, în timp ce eu am cumpărat consola în urmă cu o săptămână”, a declarat Sorana Cîrstea pentru WTA.

A treia oară în sferturi

După cele două victorii din grupă, Sorana Cîrstea a obținut prezența în sferturi la Madrid Open de pe consolă.

ADVERTISEMENT

Sportiva din România și-a reamintit de cele două calificări în sferturile turneului de pe zgura din Spania, unde a cedat de fiecare dată.

Este o surpriză plăcută. Am jucat de două ori în sferturi și la adevăratul Madrid Open, așa ca pot spune că este al treilea sfert de finală de aici din cariera mea. Sper să reușesc să ajung prima dată în semifinale măcar pe consolă”, recunoaște Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT