Sporturi

Sorana Cîrstea, înfrângere dramatică la Lugano, în fața Polonei Hercog. A servit pentru meci!

10.04.2019 | 19:34
Sorana Cirstea infrangere dramatica la Lugano in fata Polonei Hercog A servit pentru meci

Numărul 103 WTA, Sorana Cîrstea, a fost aproape de o calificare în sferturile de finală ale turneului WTA de la Lugano. Românca a pierdut după 2 ore și 25 de minute duelul cu slovena Polona Hercog, locul 89 mondial, scor 6-3, 6-7, 4-6.

Sorana Cîrstea, înfrângere în trei seturi în fața lui Hercog, la Lugano

Sorana Cîrstea a câștigat destul de lejer primul set. Românca a obținut două breakuri, a făcut 5-1 și chiar dacă și-a pierdut o dată serva, a câștigat setul întâi cu 6-3, după 34 de minute.

Al doilea set a fost unul extrem de dramatic. Cele două jucătoare au câștigat pe serviciul celeilalte, de la 0-1 la 3-4. În cele din urmă, Sorana a făcut break la 6-5 și a servit pentru meci. Și-a pierdut însă din nou serviciul, iar în tie-break nu a avut nicio șansă în fața Polonei Hercog, care i-a administrat un 7-0 sever.

Sorana Cîrstea a suferit o înfrângere dramatică împotriva Polonei Hercog, la turneul WTA de la Lugano
Sorana Cîrstea a suferit o înfrângere dramatică împotriva Polonei Hercog, la turneul WTA de la Lugano

Sorana Cîrstea a pierdut setul trei în fața Polonei Hercog la o diferență de un break

Dramatismul a continuat și în setul trei. Polona Hercog a fost prima care a făcut break și părea că are drum liber spre câștigarea partidei. Sorana s-a regrupat însă și a răspuns de fiecare dată sportivei din Slovenia. Însă serviciul Soranei Cîrstea a clacat din nou la 4-4. Polona Hercog a câștigat acel game, pentru ca apoi să se impună pe propriul serviciu cu 6-4.

Astfel, Sorana Cîrstea ratează calificarea în sferturi după ce a pierdut meciul cu Polona Hercog, scor 6-3, 6-7 (0-7) și 4-6. Românca a obținut în urma acestui turneu un cec în valoare de 3.400 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA. După această săptămână, Sorana Cîrstea revine din nou în Top 100 WTA. Ea ajunge astfel pe locul 96 mondial.

  • 21 este cel mai bun loc ocupat de Sorana Cîrstea de-a lungul carierei, în august 2013
  • 4,9 milioane de dolari a câștigat Cîrstea de-a lungul carierei din tenis