Sporturi

Sorana Cîrstea va juca finala de la Istanbul, după 6-4, 6-4 cu Marta Kostyuk. Adversară de top în ultimul act. Prima reacţie a româncei. Video

24.04.2021 | 18:58
Sorana Cirstea va juca finala de la Istanbul dupa 64 64 cu Marta Kostyuk Adversara de top in ultimul act Prima reactie a romancei Video
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala WTA Istanbul, după ce a dispus în minimum de seturi de Marta Kostyuk, din Ucraina, scot 6-4, 6-4. În ultimul act, Sorana o va înfrunta pe Elise Mertens, favorita numărul 1 a competiției.


UPDATE, 24 aprilie, ora 19:12 / Sorana Cîrstea a oferit o scurtă declaraţie după calificarea în finala de la Istanbul. A vorbit despre condiţiile grele de joc, dar s-a declarat încântată de şansa de a disputa ultimul act în Turcia.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte fericită, e prima finală din sezon. E pe zgură, la primul meu turneu din sezonul din acest an. Au fost condiții dificile, vânt, ploaie, dar au fost pentru toată lumea. A fost un meci complicat. Marta a jucat bine, dar sunt mulțumită că voi juca finala de mâine”, a declarat Sorana.

6-4. Sorana își face serviciul și merge în finala de la Istanbul.

5-4. Kostyuk își face serviciul și rămâne în meci.

5-3. Sorana își face serviciul, este aproape de calificarea în finală la Istanbul.

4-3. Sorana face break și conduce pentru prima dată în setul doi.

3-3. Sorana își face serviciul și egalează în game.

2-3. Continuă seria de break-ui, de această dată cu Sorana câștigătoare.

1-3. Kostyuk face din nou break.

1-2. Sorana face și ea break.

0-2. Break Kostyuk.

0-1. Kostyuk își face serviciul în startul setului doi.


6-4. Game Sorana, care închide primul set!

5-4. Kostyuk își face serviciul și rămâne în set.

5-3. Sorana își face serviciul.

4-3. Kostyuk reduce din nou din diferență.

4-2. Kostyuk face break.

4-1. Kostyuk își face serviciul pentru primul ei game în meci.

4-0. Sorana își face din nou serviciul, domină clar primul set.

3-0. Un nou break reușit de Sorana.

2-0. Sorana își face serviciul fără prea mari emoții.

1-0. Sorana începe excelent, cu break.


Sorana Cîrstea o înfruntă pe Marta Kostyuk, din Ucraina, locul 85 WTA, în semifinale la WTA Istanbul. Partida va începe în jurul orei 17:35. În cazul în care obține calificarea, Sorana va juca a patra finală WTA din carieră.

ADVERTISEMENT

Marta Kostyuk este una dintre cele mai talentate jucătoare din noua generație. Are 18 ani și ocupă locul 85 în clasamentul WTA. A fost campioană de juniori la Australian Open 2017. Iar un an mai târziu impresiona cu parcursul de la Melbourne din turneul senioarelor.

În 2018, Marta Kostyuk a devenit cea mai tânără jucătoare care obține o victorie pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam de la Martina Hingis, în 1996, până în prezent. Și ajungea chiar în turul 3 la acea ediție de la Melbourne, fiind în cele din urmă eliminată de Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea – Marta Kostyuk Live stream Digi Sport 3

Kostyuk a avut un parcurs excelent și la ultima ediție a turneului de la US Open. Le-a învins pe Kasatkina și Sevastova, pentru a ceda apoi partida din turul 3, cu Naomi Osaka. A reușit să o ducă în set decisiv pe niponă, care avea să câștige titlul.

După parcursul foarte bun de la Istanbul, Sorana Cîrstea va deveni a doua cea mai bine clasată jucătoare din România. Va urca minimum patru poziții, până pe 63, chiar deasupra Patriciei Țig. Cu titlul la Istanbul, Sorana ar putea să urce și mai mult în clasament, până pe locul 58.

ADVERTISEMENT

În cazul în care reușește să o învingă pe Marta Kostyuk, Sorana Cîrstea s-ar califica pentru a cincea finală a carierei la nivel de WTA. A câștigat una singură, pe cea de la Tashkent, din 2008. Le-a pierdut pe cele de la Budapesta (2007), Toronto (2013) și Tashkent (2019).

Sorana Cîrstea și-ar asigura un cec în valoare de 16.398 dolari dacă obține calificarea în finala de la Istanbul

Precedenta ediție a turneului de la Istanbul s-a disputat în septembrie 2020, după ce fusese inițial amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Patricia Țig a fost cea care a reușit să se impună în acea finală.

Ana Bogdan a avut și ea un parcurs bun la această ediție a competiției de la Istanbul, dar s-a oprit în sferturile de finală. A fost învinsă de Veronika Kudermetova, locul 29 WTA.

10.100 de dolari și-a asigurat Sorana Cîrstea pentru calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la Istanbul. Ar putea să primească 16.398 dolari pentru finală și 29.200 dolari în cazul în care va câștiga titlul.

 

ADVERTISEMENT