Sport

Sorana Cîrstea, obligată să spună pas turneului de la Toronto. A fost înlocuită de Bianca Andreescu

Sorana Cîrstea nu a reușit să se refacă după accidentarea care a împiedicat-o să joace în ultima vreme și s-a retras de pe tabloul turneului de la Toronto, fiind înlocuită de Bianca Andreescu.
05.08.2022 | 23:10
Sorana Cirstea obligata sa spuna pas turneului de la Toronto A fost inlocuita de Bianca Andreescu
Sorana Cîrstea a fost obligată să renunțe la Openul Canadei din motive medicale. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea acuză probleme medicale și a fost obligată să-i anunțe pe organizatorii turneului de la Toronto că nu va putea lua parte la competiție. Întrecerea din Canada face parte din categoria WTA 1000 și va debuta la începutul săptămânii viitoare.

Ghinionul Soranei Cîrstea, norocul Biancăi Andreescu

Sorana Cîrstea, numărul 36 WTA, a jucat ultima sa partidă pe 27 iulie, la Praga. Atunci a cedat, în chiar primul tur al competiției, în fața Oksanei Selekhmeteva.

ADVERTISEMENT

Apoi, din motive medicale a fost obligată să renunțe la primele competiții disputate pe tărâm american înaintea US Open. Este vorba despre competițiile programate în această săptămână la San Jose și Washington.

Din nefericire pentru cea de-a doua jucătoare a României, problemele nu au dispărut. Motiv pentru care sportiva antrenată de Daniel Dobre a fost obligată să-i anunțe pe organizatorii turneului de la Toronto că este în imposibilitate de a se prezenta la start.

ADVERTISEMENT

Astfel, aceasta ratează șansa de a juca într-un turneu de care o leagă amintiri plăcute. În 2013, a jucat finala acestui turneu. Și chiar dacă a cedat în fața Serenei Williams, 2-6, 0-6, Cârstea izbutea să urce apoi pe cel mai bun loc al carierei în clasamentul mondial. Este vorba despre poziția 21 WTA.

Absența Soranei a reprezentat un ”cadou” pentru Bianca Andreescu. Jucătoarea de origine română a primit un loc pe tablou și va putea evolua în fața propriilor suporteri. Sportiva de 22 de ani care evoluează sub culorile Canadei ocupă în momentul de față locul 54 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Altfel, să precizăm că la Openul Canadei pe tabloul principal avem și o reprezentantă a României. Este vorba despre Simona Halep, care este cap de serie numărul 15. Principala favorită este Iga Swiatek.

Simona, dublă câştigătoare de Grand Slam, se simte perfect în Canada, fie că turneul se ţine la Montreal sau Toronto. Astfel, românca are două titluri în palmares la Rogers Cup (2016 şi 2018), de fiecare dată la Montreal, jucând şi o altă finală (în 2015, când a abandonat, în decisiv, cu Bencic).

ADVERTISEMENT