Sport

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în optimi la Australian Open 2022: ”E ca un joc de șah, trebuie să fii inteligentă”

Sorana Cîrstea a reușit calificarea în optimile de finală la Australian Open 2022, iar după victoria cu Anastasia Pavliucenkova a dezvăluit că jocul a fost unul extrem de intens.
22.01.2022 | 15:01
Sorana Cirstea prima reactie dupa calificarea in optimi la Australian Open 2022 E ca un joc de sah trebuie sa fii inteligenta
ADVERTISEMENT

Românca s-a impus în fața rusoaicei, cap de serie numărul 10, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, într-un meci în care a jucat foarte bine și și-a dominat adversara în cele mai multe momente.

Aflată pe locul 38 WTA, Sorana ajunge pentru a doua oară în carieră în această fază la Melbourne, după ce a mai atins turul 4 și în 2017.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Sorana Cîrstea după calificarea în optimi la Australian Open 2022

Imediat după ce a trecut de Anastasia Pavliucenkova și a obținut astfel biletele pentru optimile de finală la Australian Open 2022, Sorana Cîrstea a ținut să mulțumească publicului care a aclamat-o la scenă deschisă înaintea interviului oferit pe teren.

”Cu siguranță m-am simțit minunat. Am simțit tribulnele aproape în această seară și vă mulțumesc pentru asta. Vă mulțumesc pentru că ați stat atât de târziu, nu știu ce oră este, dar știu că este târziu. Mulțumesc că v-ați petrecut sâmbăta urmărind acest meci.

ADVERTISEMENT

E frumos să revin în optimi la un turneu de Grand Slam, nu prea sunt atentă la statistici, nu prea îmi pasă atât de mult de acest lucru. Încerc să mă concentrez pe mine, pe ceea ce am de făcut pe teren, ca și cum e turul 1. Alte lucruri nu contează”, a declarat Cîrstea.

Cum a reușit românca să se impună

Românca a dezvăluit că Pavliucenkova este o adversară ”alunecoasă” și din această cauză trebuie să fii tot timpul concentrat. Sorana este încrezătoare în jocul său și așteaptă cu nerăbdare următorul meci de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

”A fost ca un joc de șah, eu și Anastasia ne cunoaștem foarte bine, ne știm de foarte mult timp. Împotriva ei trebuie să fii mereu atentă. E ca un joc de șah, trebuie să fii inteligentă.

Azi mă simt foarte recunoscătoare și norocoasă că am putut să câștig acest meci, pentru că a fost un adversar foarte, foarte dificil. Mulțumesc pentru sprijin încă o dată”, a încheiat Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Sorana crede că e mai bună ca acum 10 ani

La conferința de presă, jucătoarea născută la Târgoviște a povestit cum a trăit primul ei meci pe Rod Laver Arena, la 10 ani distanță de la succesul în fața Samanthei Stosur. ”Probabil că în tenis oamenii au tendința să menționeze diverse rezultate de acum mulți ani.

Dar cum am mai spus, nu mă simt definită de cifre, clasament, vârstă, nimic din toate astea. Mă bucur de ce fac, iubesc tenisul, cred că îl iubesc mai mult de la un an la altul și sunt destul de experimentată acum.

Cred că m-am îmbunătățit din multe puncte de vedere și cu siguranță sunt o jucătoare mai bună ca acum 10 ani, lucru care nu poate decât să-mi dea bucurie, pentru că am încercat mereu să mă îmbunătățesc și acum văd rezultatele.

Cu siguranță cred că-s în cel mai bun moment al carierei, din punct de vedere al jocului. Simt că am multă experiență și mai simt și că jocul meu e mai complet acum. Și în fiecare an încerc să îmbunătățesc. Sunt foarte fericită să văd că lucrurile în sfârșit încep să capete sens și să dea rezultate, și-s fericită cu aceste rezultate”, a precizat Cîrstea.

Iga Swiatek, adversara Soranei Cîrstea în optimile Australian Open 2022

Sorana Cîrstea a avut un parcurs absolut excelent până acum la Australian Open 2022, reușind să treacă rând pe rând de Petra Kvitova, Kristina Kucova și Anastasia Pavliucenkova, dar în optimi o așteaptă un adversar mult mai dificil, Iga Swiatek.

Poloneza, locul 9 WTA și cap de serie numărul 7, a trecut lejer în turul 3 de rusoaica Daria Kasatkina, favorită 25 și poziția 23 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-3, după puțin mai mult de o oră și jumătate.

Swiatek este într-o formă foarte bună la Melbourne, ea reușind să câștige toate cele trei meciuri în minim de seturi. A fost 6-3, 6-0, cu britanica Harriet Dart și 6-2, 6-2, cu suedeza Rebecca Peterson.

ADVERTISEMENT