Sporturi

Sorana Cîrstea, OUT și de la Jocurile Olimpice după retragerea din echipa de FED Cup! „Vom sta de vorbă cu ea când revine în țară”

20.12.2018 | 09:38
Sorana Cirstea OUT si de la Jocurile Olimpice dupa retragerea din echipa de FED Cup Vom sta de vorba cu ea cand revine in tara

După ce s-a retras din echipa de FED Cup a României, Sorana Cîrstea a primit și o veste proastă. Astfel, jucătoarea clasată pe locul 85 în circuitul WTA este OUT și de la Jocurile Olimpice! Cîrstea a fost informată de șefii Federației Române de tenis că nu va putea să meargă la Tokyo în urma deciziei luate.

“Noi am prezentat-o ca și componentă a lotului olimpic. Din păcate, regulamentul Federației Internaționale spune foarte clar că dacă ea nu va participa în ultimii doi ani ai ciclului olimpic măcar o dată la o competiție de Fed Cup, nu va putea participa la Jocurile Olimpice. Poate va reveni asupra deciziei și cred că dacă ea va începe să performeze în proba de simplu și va avea un clasament pe care și-l dorește, cu siguranță își va face timp și pentru Fed Cup. Avem căpitan-nejucător, avem antrenor la echipa de Cupa Federației și ei știu mai bine situația. Sunt și un pic mai apropiați. Vom sta de vorbă cu ea când revine în țară”, a declarat George Cosac pentru ProSport.

Sorana Cîrstea, OUT și de la Jocurile Olimpice după retragerea din echipa de FED Cup! Sorana Cirstea se bucura in meciul disputat impotriva Yaninei Wickmayer, din cadrul FED Cup Romania-Belgia, disputat in sala Polivalenta-Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti, 11 februarie 2017. Razvan Pasarica/ Sport Pictures
Sorana Cîrstea a câștigat un singur titul WTA în carieră

Sorana Cîrstea, OUT și de la Jocurile Olimpice după retragerea din echipa de FED Cup!

Sorana Cîrstea a anunțat în urmă cu doar câteva zile că se retrage din echipa de FED Cup a României. Decizia a fost postată pe o rețea de socializare  ”După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipa naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre!”, a scris Cîrstea.

În 2006 a debutat jucătoarea de tenis în FED Cup. Între timp a disputat 29 partide din care a reușit să câștige 11 la simplu și 5 la dublu. De remarcat că România joacă împotriva Cehiei în primul tur al Grupei Mondiale a FED Cup.

  • 9-10 februarie sunt datele la care România joacă partida cu Cehia din FED Cup